Heeft de 360 graden actioncam toekomst?

Heeft de 360 graden actioncam toekomst?

Via Hans Jelles, die we bij fietsen/" 7136 target="_self">Fiets al langer kennen van zijn mtb-reisverhalen, kregen we bovenstaand filmpje toegezonden. Daarop ontspon zich een interessante discussie over de toekomst van de actioncam op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets.

Hans maakte deze fraaie videoreview van een Insta 360 One (zijn YouTube channel met mooie mtb video’s vind je hier). Hij verwacht dat we dankzij de gestabiliseerde 360 graden actioncams in de toekomst onze fietsritjes veel vaker in beeld gaan brengen. Het beeld ziet er strak uit en dankzij de hoge beeldkwaliteit kun je zelf kiezen welk deel van het beeld je gebruikt en heel eenvoudig inzoomen of hoeken veranderen.

Mijn mening is dat de meeste makers er na een paar filmpjes wel op uitgekeken zijn omdat alles er steeds hetzelfde uitziet  en goed monteren best veel werk is. Ook denk ik dat kijkers snel afhaken als je continu vanuit dezelfde hoek filmt. Ik denk dat video’s pas interessant worden als je de camera ook van de fietsen/" 7136 target="_self">fiets afhaalt en veel verschillende hoeken/composities gebruikt, ook vanuit de lucht. Dat proces maakt het filmen echter zo tijdrovend dat het fietstijd gaat kost en dus wordt het maken van video op deze manier nooit echt populair bij een grote groep gebruikers. Ik denk dat het wachten is op een volgdrone die niet in de weg vliegt, wettelijk is toegestaan, tegen een beetje wind kan en een lange accuduur heeft……dat kan dus nog wel even duren.

Op ons forum loopt een topic waar makers hun video’s kunnen laten zien. Heel erg storm loopt het daar niet. Wel kun je er goed zien wat een verschil het maakt als je een beetje creatief monteert, je gps en hartslagdata als overlay gebruikt en er een goed deuntje onderzet.

Toekomst?

Nu zijn we wel benieuwd naar hoe jullie hier over denken. Zet jij (of ga je dat ooit doen) een camera op je stuur of helm en ga je jouw ritten in 360 graden in beeld brengen? Dan kun je daarna de meest interessante scenes aan elkaar plakken en heb je een filmpje van je rit. Of ben je bereid je fietstocht af en toe te onderbreken om meer afwisselend beeld te maken? Of denk je wellicht dat we over een paar jaar een volgdrone achter ons aan laten vliegen die alles vastlegt? Of, dat kan ook, zie je dat hele gefilm helemaal niet zitten en ben je niet van plan ooit een camera aan te schaffen?

Poll

Loading ... Loading …

Share this post