Getest: Topeak Drybag telefoonhouder

Getest: Topeak Drybag telefoonhouder

Ik kan bijna niet meer zonder mijn telefoon. Allerlei apps om het leven makkelijker te maken. Strava, Garmin Connect, Trainingpeaks, etc., etc. Data in overvloed. Je telefoon als fietscomputer gebruiken kan prima tegenwoordig. Topeak heeft met de Drybag een handige telefoonhouder voor op het stuur.

De Drybag, links de aluminium houder en recht de standaard meegeleverde houder

Topeak levert de Drybag inclusief een plastic houder die je in de lengte op je stuurpen kunt monteren. Deze vind ik het fijnst. Een telefoon is een pak groter dan een Garmin 820 bijvoorbeeld. Op de stuurpen lijkt de Drybag het minst bombastisch. De quick-click houder is makkelijk te monteren en met een inbussleutel span je hem aan.

Quick-click inschuif systeem

Een 2e optie is de aluminium ridecase houder, waar je ook andere producten van Topeak op kan monteren. Deze kan ook horizontaal op het stuur, maar hij is gemaakt om bovenop je stuurbuis te zetten. Beide houders houden de case stevig op zijn plaats en het in- en uitklikken gaat soepel.

De geteste Drybag is een universele versie voor telefoons van 5 tot 6 inch (9.4 x 3.2 x 17.3 cm). Mijn Samsung galaxy S6 past er makkelijk in. Voor kleinere telefoons is er ook een drybag voor 3 en 4 inch telefoons. Het touchscreen is heel makkelijk te bedienen door het venster. Ook bij nat weer werkt hij prima. De zichtbaarheid van het scherm blijft goed, behalve als de zon heel fel schijnt, dan reflecteert je beeldscherm behoorlijk. Water krijgt geen kans door de slimme sluiting.

Voor een Drybag van Topeak, inclusief de plastic F55 houder betaal je € 29,95. Wil je de Drybag op je balhoofd monteren betaal je nog eens 29,95 voor de aluminium ridecase houder. De hoes zelf is leverbaar in het zwart en wit.

Niet alleen handig in de regenkleding/" 7139 rel="nofollow" target="_self">regen, maar ook tijdens een zware indoorsessie

De Drybag is wat mij betreft een prima houder. Vind je een fietscomputer overbodig, dan is dit een prima alternatief.
Meer info: www.topeak.com

Share this post