Getest: Pas Normal. Solitude zomerkleding

Getest: Pas Normal. Solitude zomerkleding

Dun, dunner dunst. En daarbij: Hip, hipper, hipst. Collega Hans testte onlangs een enorme berg zomerkleding. Dunne, goed ventilerende setjes lycra om mee te flaneren tijdens de camping passages van je familiaire hoogtestage. Eén van de merken die misten is het Deense Pas Normal Studios. Vorig seizoen testen we al een set uit de ‘Essential’ collectie van het merk dat de kroon spant als het gaat om snobisme. Nu gaan we op pad met het vederlichte Solitude setje.

Solitude Mesh Jersey

Een maatje groter bestelden we dan bij de Core collectie. Toch blijkt een Medium nauwelijks ruimer dan de eerder gedragen Small. De breedte is prima, de mouwen aerodynamisch lang en flink rekbaar. Rondom de borst is genoeg ruimte voor een juichbeweging maar het shirt is in zijn geheel erg kort. Dusdanig kort dat deze continue omhoog kruipt tijdens het fietsen. Wanneer we de small en medium op elkaar leggen voor een vergelijk concluderen we dat er in de lengte nauwelijks verschil zit. Het shirt groeit enkel in de ‘breedte’. Pas Normal reageert hierop: De bijbehorende zwarte broek is lang en sluit hoog. Hierdoor is het geen probleem wanneer het shirt wat korter is. Zijn we het niet helemaal mee eens. Niet zozeer omdat ik graag met een wat langer shirt in de rondte rijdt maar met name omdat de hoge zakken aan de achterkant zo nauwelijks nog bereikbaar zijn wanneer je in het zadel zit.

De pasvorm is dus wat krap. Maar daar kun je rekening mee houden. Even terug naar de Basis. Pas Normal is een web only merk met duidelijke visie. Kleding voor renners die zich druk maken over sokhoogte, het type bo(o)nen waarmee de mid ride espresso wordt gezet en voor diegene waarbij de zonnebril altijd over de helmbandjes moet worden gedragen. De purist. De soigneur. De snob. Pas Normal kleding heeft zodoende een minimale styling. Nauwelijks design maar wel kleding van zeer hoge kwaliteit. Het shirt is flinterdun en weegt slechts 68 gram. De mesh stof kijk je dwars doorheen. Even insmeren tijdens je vakantie rit in de Ardèche!

Niet normaal studios, flinterdun!

Solitude Mesh broek

Pas Normal positioneert zichzelf in het allerhoogste segment. Rapha surplus of de Deense Assos. Op de hipster factor scoren ze alvast hoog. Hoe zit dat met de kwaliteit? De gebruikte -en wederom zeer dunne- stof stretch goed maar geeft ook behoorlijk wat compressie. De pasvorm is duidelijk strakker dan de Essential bib. De zeem is gelijk en dat is waar Pas Normal de punten scoort. Er word gebruik gemaakt van een stevige eigen zeem. Deze is ietwat raar geplaatst. Verder naar voren dan we gewend zijn. Expres, want een soigneur zit diep. Zodoende heb je ten alle tijden voldoende ondersteuning. De dunnere stof aan de zijkant verkleurd wat wanneer je de broek aantrekt. Dat hadden we liever gewoon zwart gezien. Dat droeg d’n Eddy ten slotte ook.

Conclusie

Een setje Pas Normal kleding kost een rib uit je lijf.  Broek en shirt samen kosten je namelijk €420. De kwaliteit is gelukkig bijbehorend aan de prijs. Vooral de broeken zijn zeer goed. Degelijke pasvorm, erg stevige, prettige zeem. Veel mooie details zoals de geweven stof, stevige grippers en dunne ademende bretels. Ja. Een Pas Normal product is er niet alleen om te schitteren. Het is ook gewoon heel erg goed. Het shirt glimt prachtig, trekt de nodige aandacht bij je vrienden, maar let bij bestellen wel even op de maat.

Meer info: pasnormalstudios.com

Share this post