Getest: Kärcher Mobile Outdoor Cleaner

Getest: Kärcher Mobile Outdoor Cleaner

Je moet goed voor je geliefden zorgen, dus heeft ook je grootste liefde (de fietsen/" 7136 target="_self">fiets) af en toe een opfrisbeurt nodig. Wij hebben de Kärcher Mobile Outdoor Cleaner getest, waarmee je altijd en overal je fietsen/" 7136 target="_self">fiets kunt reinigen.

Mobiele reiniger

De Mobile Outdoor Cleaner weegt 2,2 kilogram en is niet al te groot. Qua formaat doet het een beetje denken aan een gereedschapskoffer. Bij het openen van de doos liggen alle accessoires bovenop en ligt ‘het grote gevaarte’ onderin de doos. Ik dacht na de training even snel alles uit te pakken en de fietsen/" 7136 target="_self">fiets rap te reinigen, maar bij het zien van de inhoud van de box koos ik er toch maar voor om het op mijn gemakje in elkaar te zetten.

Kärcher Mobile Outdoor Cleaner
De Bike Box bestaat uit een borstel, doek en reinigingsmiddel.

Kärcher Mobile Outdoor Cleaner
De bovenkant van de afneembare watertank. 

Enkele dagen later zette ik de reiniger – gewapend met het instructieboekje – in elkaar. ‘Aansteller!’ dacht ik nog. Binnen vijf minuten stond de Mobile Outdoor Cleaner klaar voor gebruik, een flinke meevaller. De reiniger bestaat eigenlijk uit twee grote delen: een watertank met een inhoud van 4 liter en de basis van de Outdoor Cleaner. De reiniger heeft een acculooptijd van 15 minuten (180 minuten laadtijd).

Hoe werkt het?

Bij mij was de accu al opgeladen, dus kon ik gelijk naar stap 2 gaan. Je trekt het bovenste gedeelte van het handvat omhoog en schuift het vervolgens over de tank omlaag. Het handvat van de watertank blijft omhoog staan, want dat moet gevuld worden met maximaal 4 liter water. Als dat gedaan is, haal je de 2,8 meter lange slang eruit en zet je de watertank op de onderkant. Nu is het tijd om de fietsen/" 7136 target="_self">fiets schoon te maken en de werveldop te monteren. Ik was vergeten om de werveldop erop te draaien, waardoor er een ‘pisstraal’ uit de tank kwam. Vergeet het dus niet!

Karcher Mobile Outdoor Cleaner
Met dit ‘pisstraaltje’ gaan we de oorlog niet winnen.

Karcher Mobile Outdoor Cleaner
Even een goede dop monteren…

Karcher Mobile Outdoor Cleaner
… en klaar is Kees!

Als de meeste modder eraf is gesprayd (richt je straal niet op de lagers), smeer je met het doekje (de ene kant van microvezel, de andere kant van viscose) de fietsen/" 7136 target="_self">fiets schoon. Voor de lastiger te bereiken plekken kun je gebruik maken van een opzetborstel, maar pas daarbij wel op dat je de lak van je frame niet aantast. Het borsteltje monteer je net zo simpel als de werveldop op je spiraalslang en werkt hetzelfde. Binnen korte tijd (je bent maximaal 10 minuten kwijt) glimt je fietsen/" 7136 target="_self">fiets weer als nooit tevoren!

Karcher Mobile Outdoor Cleaner
Een beetje borstelen..

Karcher Mobile Outdoor Cleaner
Een beetje vegen..

Karcher Mobile Outdoor CleanerKarcher Mobile Outdoor Cleaner
En het resultaat mag er zijn!

Is het wat?

Ja, zeker! De mobiele drukreiniger is klein van formaat, weegt weinig en is dus makkelijk mee te nemen. De straal is precies goed; niet te hard en niet te zacht. Het vuil gaat makkelijk van de fietsen/" 7136 target="_self">fiets af en de inhoud van de watertank moet precies genoeg zijn om in één keer de fietsen/" 7136 target="_self">fiets te reinigen. Voor €169,95 is de Mobile Outdoor Cleaner apart te koop. Leg je drie tientjes extra neer, krijg je er de Bike Box bij. Extreem prijzig is het dus allemaal niet. Handig wel!

Karcher Mobile Outdoor Cleaner
Specificaties:
– Gewicht: 2,2 kilogram
– Lage druk
– Acculooptijd 15 minuten (laadtijd 180 minuten)
– Geen stopcontact nodig
– Handig op te bergen
– Prijs: €199,95 (inclusief Bike Box), o.a. hier te bestellen.

Share this post