Getest: Ion Traze Select Hybrid Jacket

Getest: Ion Traze Select Hybrid Jacket

Mountainbikejacks zijn lastige dingen. Als ze 100% waterdicht zijn, voelen ze al snel zweterig aan, zelfs exemplaren van Gore-Tex of vergelijkbare membraanstoffen. En zijn ze van een zeer goed ademend materiaal, dan laten ze in no-time regenwater door. Het merk Ion kiest daarom met zijn Traze Select (€ 199,95) voor een tussenweg. Waterdicht genoeg om een korte regenbui te doorstaan, ademend genoeg om ventilatiedamp naar buiten toe door te laten. Vandaar ook de toevoeging ‘Hybrid’ in de naam.

ION Traze Selectie Hybrid

Het gehele rugpand, de voorkant van de mouwen en de capuchon zijn gemaakt van een waterdichte, 3-laags laminaatstof met afgeplakte stiknaden. Op voorzijde en de binnenkant van de mouwen vind je een ademende stretch-stof en zijn de stiknaden juist niet afgeplakt. Om het ademende vermogen te verbeteren, is die stof onder oksels en bij de hals voorzien van een zeer fijn gaatjespatroon. De Ion Traze Select is licht maar robuust en dankzij de elastische stof is de relatief nauwsluitende pasvorm erg comfortabel, zonder dat de stof in snelle afdalingen aan het flapperen slaat.

ION Traze Select Hybrid Jacket

ION Traze Select Hybrid Jacket

De detaillering en afwerking zijn absoluut top, met goed afsluitbare mouwen, twee goed toegankelijke borstzakken en een capuchon die perfect over een fietshelm past. Kortom, hier heeft Ion niets aan het toeval overgelaten. Rest de vraag: hoe functioneert zo’n hybride jack, dat tussen volbloed regenjas en windjack in zit, in de praktijk? Dat hangt van je verwachtingen af. Als je op zoek bent naar een jas waarop je zelfs in het heftigste noodweer kunt vertrouwen, dan moet je de Traze Select Hybrid niet hebben. Regent het langer dan een half uur aan een stuk, dan ga je nat, om het zo maar eens te zeggen. Maar zoek je een licht en comfortabel jack waarmee je het gedurende een korte bui droog houdt, dat je daarna gewoon kunt aanhouden zonder eruit te zweten en dat in je rugzak maar weinig plaats in neemt, dan is deze ion zeker een aanrader.

Plus- en minpunten
+ Licht en compact
+ Pasvorm en draagcomfort
+ Ademend vermogen
+ Afwerking
+ Doordacht ontwerp

– Niet 100% waterdicht
– Prijzig

Meer informatie op de website van Ion.

ION Traze Select Hybrid JacketION Traze Select Hybrid JacketION Traze Select Hybrid JacketION Traze Select Hybrid Jacket

Tekst: Sebastiaan Kruik

Share this post