Getest: CUBE Shoes GTY STRIX

Getest: CUBE Shoes GTY STRIX

Als fietsmerk kun je niet meer voor de dag komen met enkel nog een mooi frame en bijbehorend T-shirt en petje in de webshop. Merken als Giant, Scott, Specialized en ook Cube hebben een Catalogus waar de wehkamp jaloers op kan zijn. Sokken, rugzakken en ook schoenen. We gingen op pad met de Cube GTY STRIX mountainbikeschoenen. Stappers voor het ruigere werk.

Saai zwart, of functioneel zwart. Donker zijn ze in ieder geval wel. En mochten ze vies worden dan poetsen ze makkelijk schoon door het eenvoudige design. De GTY STRIX schoenen zijn een paar stevige modellen geschikt om mee te fietsen (natuurlijk) maar ook zeer makkelijk eens een flinke passage te wandelen. De zool heeft veel grip in zowel droge als natte omstandigheden. Vooral te danken aan de flinke ribbels aan de voorzijde van de zool.

Voor je met de schoenen op pad kunt ben je wel even aan het pielen by the way. In de schoen zit een neopreen sok verwerkt. Deze beschermt enerzijds rondom de enkels en houdt anderzijds vuil buitenboord en geeft extra stevigheid. Die sok is alleen behoorlijk stug waardoor je de schoenen niet zo maar even aan schiet. Het lusje aan de achterkant is dan ook een prettige aanwezige. Zit je er eenmaal in dan hoe je de veters amper nog maar te strikken, zo stevig sluiten de schoenen zelf al aan. Dat is weleens anders.

De comfortabel zittende schoenen zijn van voren flink verstevigd met een harde neus om bij onaangename kennismakingen met stenen voldoende bescherming te bieden. Met een behoorlijke veldtest kunnen we zelf concluderen dat we blij zijn dat deze bescherming aanwezig is.

Qua maatvoering valt de schoen goed in de maattabel. 43 is 43. Een maatje groter hoeft dus niet perse. Tijdens ritten met de GTY STRIX schoenen vonden we maar één nadeel. De zool. Deze is niet heel stijf en wanneer je niet hele grote/brede pedalen hebt dan voel je snel een drukpunt. Ook zit de SPD bevestiging behoorlijk ver in het midden van de zool. Dit is vrij normaal maar bij dit soort brede schoenen zit je daardoor al heel snel met je schoenen tegen de crank en achtervork aan. Een mooie schuurplek tot gevolg.

De prijs/kwaliteit verhouding van dit paar schoenen is mooi in orde en Cube heeft een behoorlijke stap gemaakt in het design en uiterlijk van hun ‘softgoods’ Mooie schoentjes!

Verkrijgbaar in twee kleuren, €149,99

website: cube.eu

Share this post