Getest: CUBE MTB Peak Pro

Getest: CUBE MTB Peak Pro

Als je begint met veldrijden en/of mountainbiken ben je bij CUBE aan het juiste adres wat schoenen betreft. Vanaf zo’n vijf tientjes haal je al prima instappers in huis. Wij hebben de CUBE MTB Peak Pro getest.

Over de CUBE MTB Peak Pro

De MTB Peak Pro is voor de ‘serieuzere beginner’ een mooie eerste cross-schoen. De €129,95 kostende SPD-schoen is met een gewicht van 380 gram ietwat aan de zware kant, maar daar merk je tijdens het rijden weinig van. De bovenkant van de schoen is gemaakt van microvezel/mesh met TPU-coating en de buitenzool (stijfheid op schaal: 8/10) van versterkt nylon. De binnenzool is voorgevormd. Aan de voorzijde van de buitenzool zitten twee schroefjes om eventueel spikes te monteren.

CUBE MTB Peak Pro

Specificaties:
– Bovenkant van microvezel/mesh/TPU
– Buitenzool van versterkt nylon
– Binnenzool van CUBE Natural Fit
– Geschikt voor SPD-klikpedalen
– Ratelsluiting en elastische veters
– Hiel reflecteert
– Spikes monteren is mogelijk
– Stijfheid: op schaal 8/10
– Gewicht: 380 gram
– Maten: 36 t/m 48
– Kleur: zwart/grijs/rood en volledig zwart
– Hiel reflecteert
– Adviesprijs: €129,95, o.a. hier te koop.

Ratelsluiting en veters

Ik ontving de CUBE MTB Peak Pro in het zwart/grijs met rode veters en buitenzool. Veters? Jazeker, met de elastische veters trek je de schoen strakker aan, al zorgt de ratelsluiting voor de ‘definitieve’ en tevens beste pasvorm. Qua looks ziet de MTB Peak Pro er best oké uit, maar voor hoe lang? Ik maakte maar snel wat foto’s van de schone schoenen voordat ik de crosser opstapte.

CUBE MTB Peak Pro
Voor..

CUBE MTB Peak Pro
… en na de training. Gelukkig was het niet héél modderig, scheelt weer schoonmaken.

Door alle draaisluitingen was het even wennen aan de ratelsluiting. Het aandoen van de schoen gaat prima, maar ik vind het toch altijd fijn om de schoen stevig aan te trekken. Je kunt de ratelsluiting nog zo hard aantrekken als je wil, toch blijft het ter hoogte van je middenvoet wat losjes zitten. Gelukkig is de pasvorm goed (maattabel liegt niet) en voelde ik geen vervelende drukpunten.

Kan tegen een (water)stootje

De schoen is water- en winddicht, valt er op de site van CUBE te lezen. Tijdens een van mijn ritjes bij een temperatuur van 5 graden of lager raakte ik ietwat uit balans en moest ik met mijn linkerbeen corrigeren. Ik kwam abrupt tot stilstand en stond plots met mijn linkervoet in een plas water. Koud! Het was direct een goede test of de schoen inderdaad waterdicht is, en ik kan zeggen dat het klopt. Natuurlijk blijft niet al het water buiten de schoen, maar het grootste gedeelte gelukkig wel. Eigenlijk heb ik nooit echt last van koude voeten gehad in deze MTB-schoenen.

CUBE MTB Peak Pro

Is ’t een aanrader? Ik heb weinig vergelijkingsmateriaal qua MTB-schoenen, maar ben heel blij met de MTB Peak Pro. Het zit gewoon lekker. Ik heb nog geen vervelende drukpunten ontdekt en vind eigenlijk alleen het gewicht en de ratelsluiting minder fijn. Daarnaast is het uiterlijk niet heel bijzonder, maar een geluk bij een ongeluk is dat MTB-schoenen toch snel vuil worden. De prijs van €129,95 vind ik ook meevallen voor zo’n schoen.

MTB Peak

De MTB Peak Pro is in de maten 36 t/m 48 te koop in de kleuren grijs/zwart/rood en volledig zwart. Voor €99,95 schaf je de MTB Peak (zonder Pro) aan, waarbij je geen ratelsluiting maar klittenband hebt. Die schoen is ook iets minder stijf. Verder ziet hij er nagenoeg hetzelfde uit.

CUBE MTB Peak ProCUBE MTB Peak Pro

Plus- en minpunten:
+ Degelijke schoen
+ Fijne pasvorm, waterdicht

– Sluit niet helemaal om je voet
– Voelt zwaar aan

Share this post