Getest: Cube Badger, allround mountainbikehelm

Getest: Cube Badger, allround mountainbikehelm

Als je als fietsfabrikant tegenwoordig een beetje wilt meetellen, moet je een eigen lijn accessoires hebben. Denk aan wereldwijde opererende merken als Giant, Trek en Specialized. Ook het Duitse Cube heeft zich inmiddels bij dit groepje aangesloten met een uitgebreide collectie schoenen, kleding en helmen.

Ik ben de afgelopen zomer met de Badger op pad gegaan, hun allround mountainbikehelm. Een stoer ding om te zien. Ver naar achteren doorgetrokken, met forse ventilatiegaten en met een grote, in twee standen verstelbare zonneklep. Ook de gehele onderkant van de helm is versterkt. Prima, zo beschadigt de helm minder snel. Niet alleen tijdens het gebruik, maar ook bij transport in de auto.

Ook over de sluiting is nagedacht: Cube past een magnetische Fidlock-sluiting toe. Erg handig, je kunt deze sluiting met één hand sluiten en openen. Dat geldt ook voor het spansysteem met draaiknop in de nek. De pasvorm van de Badger is goed, maar voor mij niet optimaal: schuiven of verdraaien doet de helm niet, maar op mijn voorhoofd heb ik links en rechts twee drukpunten. Niet irritant, maar geen drukpunt is beter. Echter; op zich zegt dat niet zo veel over deze helm. Een drukpunt bij de één kan een perfecte pasvorm zijn bij de ander. En andersom. Als je dit een tof model vindt, moet je ’m dus gewoon proberen. Je krijgt dan een relatief lichte (320 gram) maar stevige, gebruiksvriendelijke en goed geventileerd mountainbikehoofddeksel, dat je kan gebruiken van Appelscha tot de Alpen. De Badger komt in drie maten en vijf kleuren.

Cube Badger, € 129,99
Meer info: cube.eu

Share this post