Getest: Alpine Stars Drop Pro kit

Getest: Alpine Stars Drop Pro kit

De bekende spelers op de markt van mountainbike kleding zijn op één hand te tellen. Alpinestars is er daar zo eentje van. Oke, in Nederland waar ‘strakke broeken’ nog de boventoon voeren zullen we nog niet allemaal een twee drie denken aan het merk wat bij ons vooral een belletje doet rinkelen wanneer we het hebben over Jeffrey Herlings of Marc Marquez, de motorracers maar in enduro en downhill land is Alpinestars ‘je van het’.

DROP PRO broek en shirt

Het shirt, met lange mouwen is gemaakt van licht maar zeer stevig materiaal wat tegen een stootje kan. Een beetje crash betekent dus niet einde shirt. Zeiden we net lange mouwen? Inderdaad, berg op stroop je de mouwen op voor wat verfrissing en berg af ben je een stuk beter beschermd tegen opzwiepende takken, rondvliegende stenen of eventueel een valpartij. Het shirt heeft een klein zakje aan de zijkant om toch nog iets als een sleutel, reep of je liftpas mee te kunnen nemen. Helaas heeft het zakje geen rits, wel een extra ‘flapje’ om de inhoud van de zak te beschermen. Je dure gravitycard wil je tenslotte niet kwijt raken. Verschillende lusjes in het shirt maken het mogelijk je oordopjes door te voeren zodat the ace of spades gewoon doorgestreamd kunnen worden.


Stevige stof en veel mooie details…


Zakje voor telefoon of liftpas.

De pasvorm van het shirt is niet extreem wijd en eerder ‘passend’. De mouwen zijn lang en lopen daardoor fijn over op je handschoenen. De achterkant van het shirt is nog wat langer gemaakt dan gebruikelijk wat ook erg prettig is. Alpinestars gebruikt voor dit Pro shirt een duurzame maar ook vrij dikke stof waardoor het in de zomer wel behoorlijk warm kan zijn.


Lange mouwen.

Het shirt heeft op een aantal plaatsen aan de binnenzijde een extra zachte stof om schaafplekken bij valpartijen te voorkomen. Een fijn pluspunt want de soms dikke polyester stof kan lelijke brandwonden veroorzaken als je eens hard onderuit schuift.

De broek sluit niet alleen qua kleuren perfect bij het Drop Pro shirt, ook dezelfde technieken zien we terug. Een hoge dubbele sluiting met rits en twee drukkers, twee klittenbandstrips aan de zijkant op heuphoogte om afzakken te voorkomen, verstevigde pads op de zijkanten en twee goed geplaatste zakken op de zijkant. Je kunt zo eenvoudig je telefoon of een reep meenemen. Aan de rechterkant zit ook nog een klein zakje voor wat los geld of iets dergelijks. De afwerking is zeer hoogwaardig met mooie materialen, nette stiksels en veel details. De Pro buitenbroek kan jaren mee. De binnenbroek (zonder bretels) heeft een redelijk eenvoudige zeem en is prima voor ritten van ongeveer twee uur in het zadel.


Verstevigde stukken aan de zijkant.


Meerdere zakken met voldoende ruimte.

Kies je voor de Drop Pro set dan kun je tijden vooruit. Neem je de set in een niet te opvallende kleur dan is de broek ook prima voor andere doeleinden bruikbaar. Let wel op, de maatvoering valt behoorlijk klein. Waarschijnlijk zul je een maatje in de plus moeten om een lekker zittende combo te krijgen. Ons shirt in maat M zat redelijk strak terwijl we normaal met een M nog net geen tent kunnen opzetten.

Alpinestars Drop Pro
Shirt €79,95
Broek (met binnenbroek) €129,95

Meer info: alpinestars.com

Share this post