Gedeeld kopmanschap bij Movistar

Gedeeld kopmanschap bij Movistar

De Tour de France begint op 7 juli. Movistar doet mee met niet minder dan drie kopmannen! Valverde, Quintana en Velverde mogen allemaal een gooi doen naar een plek op het schavot. Afhankelijk van hoe de mannen er na een paar dagen koers voor staan in het klassement kan Unzue, de ploegleider, er alsnog voor kiezen op 1 of 2 kaarten te gokken in de rest van de Tour.

Quintana heeft dit jaar de Giro niet gereden, omdat hij zich volledig wil focussen op de Tour. Hij stond al drie keer op het podium, maar het geel mocht hij nog nooit mee naar huis nemen. Landa is overgekomen van Sky, waar hij zich vorig jaar soms moest inhouden om op Froome te wachten. Hij zal er dus op gebrand zijn dit jaar te laten zien dat hij ook kan strijden voor de hoogste plek. De 38-jarige Alejandro Valverde brak vorig jaar in de proloog in Düsseldorf zijn knieschijf. Ook hij heeft dus iets goed te maken

Movistar heeft de shortlist bekend gemaakt. Daarin 10 renners, waarvan er slechts 8 mee mogen naar de Tour. Voor de plekken die overblijven na het bevestigen van Quintana, Landa en Valverde gaat het nu tussen Andrey Amador, Daniele Bennati, Imanol Erviti, Nélson Oliveira, José Joaquin Rojas, Jasha Sütterlin en Marc Soler.

Share this post