Fietsdeelsystemen in het Verenigd Koninkrijk

Fietsdeelsystemen in het Verenigd Koninkrijk

Nieuws

donderdag 31 mei, 2018

Fietsen is ook in het Verenigd Koninkrijk in opkomst. Niet geheel onverwacht ontstaan er dus ook in de steden hier fietsdeelsystemen.

Nextbike

Ook in het Verenigd Koninkrijk vind je nextbike, waarvan de naam – net als in Duitsland – per stad kan verschillen. Na het aanmaken van een account op de nextbike-app, toets je de code in van de fietsen/" 7136 target="_self">fiets die je wilt meenemen. Scan vervolgens de QR-code om een viercijferige code te krijgen waarmee je de fietsen/" 7136 target="_self">fiets kunt meenemen. Je kunt de fietsen/" 7136 target="_self">fiets vervolgens overal binnen het aangegeven gebied neerzetten. Doe de fietsen/" 7136 target="_self">fiets op slot, klik op ‘Ok’ en wacht op een bevestiging. De kosten zijn £1 per halfuur met een maximumprijs van £10 per dag. Het huren van de fietsen kan zowel via de boordcomputer van de fietsen/" 7136 target="_self">fiets als via een speciale nextbike-app.

In onder andere de volgende steden vind je nextbike, onder verschillende namen:

  • Bath
  • Belfast
  • Exeter
  • Glasgow
  • Londen

Santander Cycles (Londen en Milton Keynes)

In Londen en Milton Keynes kun je als toerist gebruikmaken van Santander Cycles. De werking is eenvoudig: bij een terminal kun je met behulp van je bankpas of creditcard een fietsen/" 7136 target="_self">fiets huren. Je krijgt dan een geprinte code die je moet intoetsen op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets. Let op: de code is slechts 10 minuten geldig en werkt alleen bij fietsen bij het station waar je je aanmeldt. Het gebruik van de fietsen/" 7136 target="_self">fiets kost £2 en dan is het eerste half uur van de rit gratis. Daarna betaal je £2 voor elk halfuur extra. De fietsen hebben geen slot dus je kunt ze niet tijdelijk parkeren om een gebouw te bezichtigen of een winkel te bezoeken.


Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *