Fiets mee in de trein: dit zijn de regels

Fiets mee in de trein: dit zijn de regels

Nieuws

woensdag 17 maart, 2021

De fietsen/" 7136 target="_self">fiets mag in Nederland niet zomaar mee in de trein, met uitzondering van de vouwfiets. Om je fietsen/" 7136 target="_self">fiets mee te nemen voor bijvoorbeeld een leuke fietstocht in een andere provincie, moet je een aantal dingen doen.

fietsen/" 7136 target="_self">Fiets aanmelden

Je kunt je fietsen/" 7136 target="_self">fiets meenemen in de trein, als je hem eerst aanmeldt in de Treinwijzer. https://treinwijzer.ns.nl/p/loginSelection Dat werkt als volgt:

  • Je logt in op de Treinwijzer
  • Je komt bij ‘Mijn aanmeldingen’, waar je ziet welke reizen je hebt aangemeld.
  • Je meldt in het zelfde scherm je fietsen/" 7136 target="_self">fiets aan. Hier zie je ook meteen hoeveel plekken er zijn voor je fietsen/" 7136 target="_self">fiets in de trein.
  • Aanmelden kan tot 1 minuut voor de geplande vertrektijd van de trein.

Let op: het is verstandig om eerst je fietsen/" 7136 target="_self">fiets aan te melden en daarna een Fietskaart aan te schaffen. Het kan namelijk zijn dat de trein geen beschikbare plekken heeft en dan is het zonde als je al een kaart hebt aangeschaft.

Fietskaart aanschaffen

De Fietskaart Dal is een extra ticket voor je fietsen/" 7136 target="_self">fiets die je naast je gewone vervoersbewijs nodig hebt. Zoals de naam al doet vermoeden, mag je de fietsen/" 7136 target="_self">fiets alleen meenemen tijdens de daluren. Op werkdagen zijn de daluren van 0.00 tot 6.30 uur, van 9.00 tot 16.00 uur en van 18.30 tot 0.00 uur. In het weekend en op feestdagen gelden daluren de hele dag.

Bekijk hier de voorwaarden van een Fietskaart Dal.

Bron: NS.nl.


Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *