Di-Pro fietscomputer, crowdsource gokje?

Di-Pro fietscomputer, crowdsource gokje?

De Shanren Di-Pro fietscomputer belooft veel goeds, maar of het allemaal waargemaakt gaat worden zul je moeten afwachten. Bluetooth, ANT+, GPS, t-b-t navigatie, geïntegreerde verlichting en als kers op de pudding….96 uur batterijduur bij gebruik van gps! Ideaal voor deelnemers aan lange ritten.

Via IndieGoGo kun je er één bestellen, die dan als alles volgens plan verloopt in het voorjaar wordt geleverd. De instapprijs voor vroege vogels is 119 dollar + 6 dollar verzendkosten. Een volledige bundel met sensoren (snelheid/cadans) komt op 179 dollar. Maar let wel, op dit moment is er alleen maar een werkend prototype. Waarvan we niet eens weten of alles echt goed werkt. De computer krijgt een flinke mount waarmee je het toestel voor je stuur kunt monteren. Achterop zit een soort haakje, daarmee kun je hem ook met een touwtje om je hals hangen als je hem wilt gebruiken bij het wandelen ofzo. Er is ook nog een optie om lampjes van kleur te laten veranderen bij een bepaalde snelheid. Volgens de site om te waarschuwen als je heel snel gaat…huh? Duidelijk op de Amerikaanse markt gericht.

Anyway, dit is wat je zou mogen verwachten volgens de bouwers:

  • 2,7 inch monochroom scherm
  • turn-by-turn navigatie
  • afneembare verlichting
  • virtual power (geen powermeter nodig volgens de makers)
  • 90 uur op 1 accu-lading
  • app voor smartphone

Het is een trend die al langer gaande is. Je product verkopen via crowdsourcing voordat het gefabriceerd is. De Karoo werd vorig jaar op deze manier geïntroduceerd. Uiteindelijk veeeeeel later dan beloofd, en nog steeds niet met alle functionaliteit naar wens (zoals ook op ons forum te lezen is). Ook de voordelige vermogensmeters in de pedalen van IQSquare gingen als warme broodjes via crowdsourcing…de eerste pedalen worden als het goed is binnenkort uitgeleverd.

Voor start-ups een leuke manier om met weinig eigen geld iets moois te kunnen ontwikkelen. Als consument moet je uiteraard wel oppassen. Je loopt het risico een miskoop te doen, maar als je er vroeg bij bent en alles gaat goed kun je ook ‘voor weinig’ op de eerste rij zitten.

Meer info en bestellen via: indiegogo.com/projects/di-pro-a-bike-computer-with-96-hours-gps-tracking#/

Share this post