De beste e-bike van 2018 volgens E-bike Xperience

De beste e-bike van 2018 volgens E-bike Xperience

De verkiezing van de E-bike van het Jaar is onderdeel van de jaarlijkse Nationale fietsen/" 7136 target="_self">Fiets Awards. Deze awards zijn voor fabrikanten erg belangrijk: het is een teken dat zij een kwalitatief goed product op de markt hebben gebracht. Bovendien krijgen de winnaars een speciale plek op de beurs.

E-bike van het Jaar 2018

De winnaar van de categorie E-bike van het Jaar 2018 is de Sparta R5Te LTD, een elektrische toerfiets die opvalt door zijn design. Dit komt vooral door de accu, die in het midden van het frame is geïntegreerd. Volgens de fabrikant komt dit de gewichtsverdeling ten goede en draagt het bij aan een beter rijgedrag. Met het vernieuwde, sportieve design wil Sparta elektrisch fietsen voor een breder publiek bereikbaar maken. De fietsen/" 7136 target="_self">fiets won al eerder de GIO award voor het ontwerp en de IF Design Award voor het design.

Verder valt de fietsen/" 7136 target="_self">fiets op door het ontbreken van een traditionele ketting. In plaats daarvan beschikt de fietsen/" 7136 target="_self">fiets over een rubberen band die het wiel aandrijft. De motor en de vijf versnellingen zijn geïntegreerd in het achterwiel en met de gashendel kun je – waar nodig – extra ondersteuning geven.

Bron: Tweewieler

Share this post