Bikepacking tassen van Pedaled, de Odessey serie

Bikepacking tassen van Pedaled, de Odessey serie

Het Japans/Italiaanse Pedaled komt met een nieuwe serie Odessey bikepacking tassen.

De Odessey Cluster is een waterdichte zadeltas, van lichtgewicht dubbellaags materiaal. Met twee velcro straps, die aan de binnenzijde anti-slip materiaal hebben, zet je de tas vast. Hij is daarmee ook prima te gebruiken op zadelpennen van carbon. De onderste helft is verstevigd, waardoor deze ook gelijk als spatbord werkt en is beschermd tegen per ongeluk schuren tegen het achterwiel. De Cluster gaat 165 euro kosten.

Ook nieuw is de Internode. Een (half) frametas die past op de meeste fietsen. Je bevestigt hem met velcro straps op alle drie de buizen van je frame. Die straps zitten in lussen die op de waterdichte tas genaaid zijn. Het zorgt dat je lekker flexibel bent qua bevestigingspunten en dat het volume van de tas volledig benut kan worden, ook als hij op dunne stalen buizen gemonteerd wordt. Mochten de straps ooit versleten raken, kun je ze ook simpel vervangen. Het voorste deel van de tas heeft extra padding om beschadigen van je frame te voorkomen. Je vindt er ook een klein gaatje om kabels van een batterypack of waterzak door te laten steken. Net als de zadeltas heeft ook de Internode een waterdichtheid van 10.000 mm waterkolom. De Cluster kost 125 euro.

Dan is er nog de Odyssey Node, een tasje voor op de bovenbuis. Die kun je of bij je zadelpen, of bij je stuurpen monteren. Montage gaat met straps op de bovenbuis en eentje voor aan het balhoofd of de zadelpen. Die kun je in twee hoogtes gebruiken. De onderkant is van anti-slkip materiaal, waardoor hij prima blijft zitten. Het tasje sluit met een rits op de bovenkant, die je simpel met 1 hand kunt openen. De binnenkant heeft padding, een je vindt ook nog twee vakken aan de buitenkant voor repen ofzo. €75,-

Tot slot is er de Tendril, een stuurtas. Uiteraard ook waterdicht. Te monteren op zowel race- als mtbsturen. Dankzij meegeleverde rubber spacers komt de tas ongeveer twee centimeter voor de stuurbuis, waardoor kabels er ongehinderd tussen passen. Je sluit de tas door de twee zijkanten op te rollen, een compressietas dus. Afhankelijk van wat je meeneemt is de tas dus altijd de juiste maat.  Twee straps aan de voorkant geven je de mogelijkheid nog een extra tasje of slaapmatje te bevestigen. De Tendril kost 138 euro.

Meer info: pedaled.com

Share this post