Bescherm je oren en fiets veiliger met Helmet Angels

Bescherm je oren en fiets veiliger met Helmet Angels

Of de aanblik van deze Helmet Angels ooit gaat wennen betwijfel ik, maar aan de werking twijfel ik niet. Ze beschermen je tegen gehoorschade door ruis én zorgen er voor dat je verkeer van achteren beter hoort aankomen.

De werking is vrij simpel. Je bevestigt ze aan het riempje van je helm, ter hoogte van je oren. Aan de binnenkant van de ‘schelp’ zit een zachte padding die voor comfort zorgt en tegelijk het windgeruis dat van voren komt tegenhoudt. Aan de achterkant zijn de Helmet Angels open, je kunt dus wel gewoon alles horen. Verkeer van achteren zelf een stuk beter doordat je niet wordt afgeleid door het geruis dat je normaal gesproken hoort. In de winter houden ze je ook nog eens warmer…wat wil een mens nog meer? (Nou, niet voor gek rijden bijvoorbeeld ? )

Lees ook

Wat zeg je? Gehoorschade door fietsen

De vinding komt uit Engeland en is online te bestellen voor 15 pond. Daar komen nog verzendkosten bij waardoor je zo’n 21,50 euro kwijt bent om ze thuis te krijgen. Je kunt kiezen uit verschillende kleurtjes en decals. Vergelijkbare producten zijn er overigens ook al een poosje, bijvoorbeeld de Cat-Ears of deze Slipstreamz uitvoering.

Meer info over de Helmet Angel vind je op hun site: helmetangel.com

Beeld: HelmetAngel

Share this post