5x toertochten om uit te proberen

5x toertochten om uit te proberen

Wil je voor het eerst een +100km rit maken of zoek je een nieuwe fiets-uitdaging? Dan is meedoen aan een toertocht een leuke optie! Wij zetten 5 toertochten voor je op een rij om uit te proberen.

Voor het eerst een lange afstand rijden kan spannend zijn, maar juist dan is een toertocht een ideale gelegenheid om het te proberen. Ze zijn goed georganiseerd, routes zijn afgezet, er zijn hulpposten onderweg en als je het even niet meer ziet zitten, zijn er genoeg mensen om je heen die je kunnen aanmoedigen en steunen.

Verschillende afstanden
Voor de één is 50km al een hele opgave en voor de ander is 150km pas een uitdaging te noemen. Maar dat geeft niks, iedere toertocht heeft diverse afstanden dus kies een afstand waar jij je prettig bij voelt. Let wel op: een beetje uitdaging kan geen kwaad 😉 fietsen/" 7136 target="_self">Fiets je normaal al vaak rond de 50km, dan is het misschien leuker om voor een langere afstand te kiezen, zoals 75km of 100km. Je zult merken dat je meer kunt dan je denkt en dat de afstand waar je in het begin nog tegenop zag, uiteindelijk echt meevalt.

1. Limburgs Mooiste – 15 juni 2019

Afstanden: 70 / 100 / 110 / 130 / 140 / 150 / 180 / 215 / 255 km
Locatie: Heerlen
Inschrijving: €36

Genieten van een dagje Limburg én een prachtige fietstocht? Bij Limburgs Mooiste zit je goed! Naar wens kan je er zelfs een (lang) weekend van maken door te verblijven op de speciale camping. Zelf een hotelletje uitkiezen kan uiteraard ook.

De tocht staat uiteraard in het teken van klimmen, bij de afstand van 70km maak je 1035 hoogtemeters. Wil je meer uitdaging? De route van 255km heeft ruim 4700 hoogtemeters!

Elke route is verkeersarm, veilig en duidelijke met borden en pijlen gemarkeerd. Na elke +/- 35 km is er een servicepost met water of sportdrank, foerage, dames- en herentoiletten en technische en medische service. Na afloop geniet je van een heerlijke sportmassage, hapjes en drankjes en diverse entertainment op het entertainment plein.

Meer weten of je direct inschrijven? Bezoek hier de website.

2. Jan Janssen Classic – 22 juni 2019

Afstanden: 70 / 110 / 125 / 150 / 175 / 200km
Locatie: Wageningen
Inschrijving: € 13,50 (€ 10,50 voor NTFU, KNWU en VWB leden)

Een prachtige route door het heuvelachtige gebied van de Utrechtse Heuvelrug, tegen de stuwwal bij de Rijn én over de toppen van de Veluwe? Dat is de beroemde Jan Janssen Classic! Je hebt als deelnemer de keuze uit 6 verschillende afstanden, waarbij ook flink wat klimmetjes meegenomen worden.

Heb je nog niet zoveel ervaring met klimmen, maar lijkt het je wel leuk? Dan is de 70km een mooie uitdaging, hier wordt de stuwwal die grenst aan de Rijnvallei diverse keren omhoog en weer omlaag gefietst. Niet alleen pittig, maar ook heel mooi met prachtige uitzichten over de uiterwaarden. Na afloop geniet je op het evenementen terrein van diverse entertainment, hapjes en drankjes.

Meer weten of je direct inschrijven? Bezoek hier de website.

3. Tour d’Utrecht – 7 juli 2019

Afstanden:  75 / 110 / 150km
Locatie: Utrecht
Inschrijving: vanaf €12,50

Dwars door de historische binnenstad van Utrecht fietsen? Het kan op 7 juli tijdens de 5e editie van Tour d’Utrecht. Hierbij fietsen/" 7136 target="_self">fiets je stukken uit de Grand Départ van 2015 én er wordt vooruitgeblikt op de Vuelta in 2020.

Zo rijd je de eerste 20km als peloton onder begeleiding van de politie en wegkapiteins en volg je (zo veel mogelijk) het parcours van de ploegentijdrit van de Vuelta. Na deze 20km volgt een stop/verzorgingspost en vervolgens rijd je de rest van de route als vrije toertocht. Na afloop is er een feestelijke finish waar je kan genieten van een lekkere pastamaaltijd.

Meer weten of je direct inschrijven? Bezoek hier de website.

4. Gerrie Knetemann Classic – 8 september 2019

Afstanden: 25, 75, 110, 160 km
Locatie: Amsterdam
Inschrijving: vanaf €22,50

Tijdens de Gerrie Knetemann Classic fietsen/" 7136 target="_self">fiets je door de mooiste plekjes van het Groene Hart, ’t Gooi en langs unieke natuurgebieden. Het wordt het ‘Amsterdamse wielerfeest van het jaar’ genoemd, ter nagedachtenis aan De Kneet.

Alle routes starten vanuit het Olympisch stadion en brengen je via prachtige routes langs o.a. de Loosdrechtse en Vinkeveense Plassen. De toertocht is geen race en er wordt ook geen eindklassement opgemaakt. Voor wie wel op zoek is naar een klein wedstrijdelement is na afloop de mogelijkheid om deel te nemen aan een individuele tijdrit. Dit is een route van 2km over het afgesloten wielerparcours van Sloten.

De Gerrie Kneetman Classic heeft zeer uitgebreide verzorging onderweg met sportvoeding, sportdrank, koeken en fruit. Er is gratis parkeergelegenheid een gratis bewaakte fietsenstalling en een gratis ophaalservice in geval van pech.

Meer weten of direct inschrijven? Bezoek hier de website.

5. Dam tot Dam fietsclassic – 22 september 2019

Afstanden: 60 / 85 / 105 / 150km
Locatie: Amsterdam
Inschrijven: vanaf €11

Slechts één keer per jaar is het mogelijk om door de IJtunnel te fietsen en dat is tijdens de BinckBank Dam tot Dam FietsClassic!

Op zondag 22 september kan je kiezen uit 5 verschillende afstanden. De start en finish zijn op de Dam in Amsterdam, pal voor het Koninklijk Paleis. Vanaf daar begin je rijdt je dwars door de historische binnenstad om vervolgens aan te komen bij een uniek stukje van de route: via de Nieuwmarkt over afgesloten wegen naar de befaamde IJtunnel. Hierna vervolgt de route langs prachtige Noord-Hollandse plaatsen. Leuk detail: ze hebben allemaal ‘Dam’ in de naam, zoals Zaandam, Ilpendam, Schoorldam en Volendam.

Na afloop is er een feestelijke finish op de Dam. Hier kan je genieten van catering, live entertainment en verschillende kraampjes.

Meer weten of direct inschrijven? Bezoek hier de website.

Share this post