5 tips om fietsendiefstal te voorkomen

5 tips om fietsendiefstal te voorkomen

Nieuws

maandag 16 maart, 2020

Het afgelopen jaar zijn er 40% meer fietsen gestolen dan in 2019, blijkt uit cijfers van de ANWB. Nu het fietsseizoen voor de deur staat en de geliefde e-bikes weer uit de schuur komen, worden ook de dieven wakker uit hun winterslaap. Hoe voorkomt u diefstal? Wij delen vijf tips.

1. Weet hoe u een extra slot gebruikt

Het aanschaffen van een extra slot is een goede stap voor het beschermen van uw fietsen/" 7136 target="_self">fiets: hoe dikker de ketting, hoe beter de bescherming. Toch maakt niet iedereen hier optimaal gebruik van. Het beste is om dit kettingslot hoog vast te maken. Als het op de grond ligt, breken dieven het gemakkelijk open doordat zij extra druk uit kunnen oefenen op het slot met behulp van de grond. Wanneer de ketting in de lucht hangt is het al een stuk lastiger deze te breken met een betonschaar.

2. Een onverplaatsbare fietsen/" 7136 target="_self">fiets

Kent u de truc ‘koud zetten’? Dat is wanneer een dief uw fietsen/" 7136 target="_self">fiets een paar meter verplaatst. Het gevolg? U kunt uw fietsen/" 7136 target="_self">fiets niet meer terugvinden en de dief komt op een later moment terug, zo kan hij in alle rust de fietsen/" 7136 target="_self">fiets meenemen. Het beste is als het kettingslot door zowel het voorwiel als het frame gaat. Zo maakt u het de dief onmogelijk om uw fietsen/" 7136 target="_self">fiets zonder voorwiel mee te nemen.

3. Uw smartphone als sleutel

Vergeet u uw fietsen/" 7136 target="_self">fiets weleens op slot te doen, of raakt u de sleutel zelf vaak kwijt? Tegenwoordig bestaan er moderne varianten van het vertrouwde ringslot. Deze automatische ringsloten gaan zonder fysieke sleutel op slot en zijn verbonden met uw smartphone. Zodra u bij uw fietsen/" 7136 target="_self">fiets vandaan bent, gaat het slot dicht en ontvangt u een notificatie wanneer uw fietsen/" 7136 target="_self">fiets wordt verplaatst. Komt u weer in de buurt, dan gaat het slot open en fietst u zo weer weg.

4. Laat uw fietsen/" 7136 target="_self">fiets graveren

Wees gerust: het laten graveren van uw nieuwe fietsen/" 7136 target="_self">fiets brengt geen schade toe. Het wordt erg subtiel gedaan en valt niet op. Het voordeel van een gravure met uw postcode en huisnummer, is dat dieven direct zien dat de fietsen/" 7136 target="_self">fiets een eenvoudig te traceren eigenaar heeft en dit hen afschrikt. Een alternatief is het registreren op basis van kenmerken en het framenummer.

5. Het ventiel op de juiste plek

Een tip van een voormalig fietsendief: zorg dat het ventiel vlakbij het slot zit. Het risico dat het ventiel kapotgaat wanneer een dief het slot probeert open te knippen neemt hij liever niet. Zonder ventiel loopt de band leeg, en heeft een dief niets meer aan uw fietsen/" 7136 target="_self">fiets.

Maak het dieven niet te makkelijk!


Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *