Vernieuwde Wahoo TICKR en TICKR X hartslagsensoren

Vernieuwde Wahoo TICKR en TICKR X hartslagsensoren

Wahoo Fitness heeft net een nieuwe generatie van hun Tickr hartslagmeters aangekondigd. Zowel de Tickr als de Tickr X zijn volledig opnieuw ontworpen. Er is gewerkt aan meer comfort en dankzij nieuwe firmware is de connectiviteit verbeterd terwijl er nog zuiniger met de batterij wordt omgegaan.

Lichter, zuiniger, comfortabeler

Het nieuwe, compactere ontwerp met een geïntegreerd borstband maken van de nieuwste sensoren de lichtste hartslagmeters op de markt. Een complete Tickr unit met borstband weegt slechts 48 gram. Beide modellen kunnen nu, naast de ANT+-verbindingen, aan tot wel drie Bluetooth-apparaten tegelijk koppelen. Het ledje dat eerst vooraan zat, zit nu bovenop, waarmee het makkelijker wordt om te zien of er verbinding met een apparaat is en er gegevens verstuurd worden. Dankzij de verbeterde firmware gaat een CR2032 knoopcel nu 500 uur mee.

Met de Tickr X kun je niet alleen je hartslag meten, ook je trapfrequentie (cadans) wordt gevonden via de beweging die je bovenlichaam maakt tijdens het trappen. De oude Tickr X kon dat ook al en dat werkte prima. Die data kan worden doorgegeven aan Wahoo fietscomputers en/of de Wahoo Fitness-app. Voor hardlopers biedt de vernieuwde sensor ook mooie opties. Aan geschikte smartwatches kan nu ook uitgebreide hardloop data worden doorgeven via ANT+, waardoor lopers tijdens het rennen toegang hebben tot hun cadans, verticale beweging en grondcontacttijd. Tickr X biedt lopers ook een eigen Running Smoothness®-score aan via de Wahoo Fitness-app, waardoor ze hun efficiëntie en houding kunnen verbeteren. De Tickr X kan ook overigens tot 50 uur aan trainingsgegevens opslaan, die je later, via de Wahoo Fitness app, kunt terugzien.

Twee kleuren

De Tickr is naast ‘standaard’ Wahoo wit&blauw, nu ook verkrijgbaar in een nieuwe Stealth-kleurstelling.

De nieuwe Tickr (€49,99) en Tickr X (€79,99) zijn per direct beschikbaar. Beide hartslagmeters zijn verkrijgbaar via de bekende fiets- en hardloopwinkels in de Benelux (bijvoorbeeld hier bij Futurumshop) en binnenkort ook verkrijgbaar als bundel in combinatie met de Elemnt Roam (€429,99) of Elemnt Bolt Stealth Editie (€309,99).


De links in onze artikelen verwijzen soms naar online shops. Bestel je daar iets via fietsen/" 7136 target="_self">Fiets.nl, dan help je ons deze site te blijven maken. Het kost jou niets extra’s.


Share this post