Prof worden? De Zwift Academy is weer open!

Prof worden? De Zwift Academy is weer open!

Zwift, het wereldwijde online trainingsplatform voor wielrenners, lanceert voor het derde achtereenvolgende jaar de Zwift Academy, een trainingsprogramma en tevens talentenzoektocht.

In 2018 kunnen er opnieuw twee profcontracten worden verdient: Bij de vrouwen World Tour formatie, Canyon//SRAM Racing en bij het U23 Dimension Data for Qhubeka Continental mannen team.

“Ik denk nog steeds terug aan dat moment dat mij naam werd uitgeroepen in de finale en ik er kippenvel van kreeg,” zegt de winnares van vorig jaar, Tanja Erath van Canyon//SRAM Racing. “Sinds ik naar mijn nieuwe thuis in Girona ben verhuisd, heb ik een steile leercurve doorgemaakt om mijn plek in het profwielrennen te vinden, maar ik geniet erg van mijn eerste jaar als prof.”

Hoewel de aangeboden contracten een voor de hand liggende motivatie zijn voor opbloeiende wielertalenten wereldwijd, is de Zwift Academy ook een geweldige kans voor de professionele teams zelf. Deze nieuwe en niet-conventionele manier om verborgen talenten op te sporen is reeds succesvol gebleken voor Canyon // SRAM Racing: De winnares van 2016, Leah Thorvilson verlengde haar contract voor het seizoen 2018.

“Dit is het derde jaar dat we samenwerken met de Zwift Academy,” zegt Beth Duryea, Canyon//SRAM Team Manager. “Het is een geloofwaardige manier om talenten op te sporen, die ons heeft geholpen om twee geweldige rensters te ontdekken en bij ons team te voegen, namelijk Leah en Tanja. Leah is nu met haar tweede jaar bezig en heeft zichzelf tijdens haar eerste seizoen zeker bewezen. Tanja heeft haar ritme al snel gevonden en heeft tijdens de Women’s Tour of Yorkshire een opmerkelijke prestatie neergezet. Ik kijk vol spanning uit wie de volgende ontdekking gaat zijn!”

Trainingskamp

Zwift Academy is meer dan alleen een talentenjacht: Voor veel Zwifters is het een wereldwijd trainingskamp.  “De Zwift Academy brengt de community echt bij elkaar en biedt een kans om ervaringen uit te wisselen,” zegt Ollie Jones, de winnaar bij de mannen van 2017.  “Tijdens de Academy van vorig jaar bracht ik veel tijd in de Facebook groepen door. Het was geweldig om de interactie van de mensen daar te zien. Natuurlijk deed ik mee om te winnen, maar voor veel mensen is het ook een manier om samen een ervaring op te doen en hun algehele fitness te verbeteren. Het is een geweldige uitdaging voor mensen met allerlei ambities.”

Nieuw in 2018 is een reeks van vier unlocks die de Zwift Academy introduceert. Deze moeten Zwifters motiveren om zoveel mogelijk onderdelen van de Academy af te ronden alvorens ze slagen. Na steeds een kwart van het programma volgt er een unlock die toegang geeft tot real life en in-game prijzen.

“Wij willen zo veel mogelijk Zwifters zien slagen voor de Zwift Academy,” aldus Zwift Co-Founder en CEO Eric Min. “Helaas kan ik zelf geen profcontract winnen, maar ik zal deelnemen en ik ben benieuwd hoeveel mijn FTP dit jaar zal verbeteren. Als een extra impuls voor mensen om het programma af te ronden, zullen we een Qhubeka fietsen/" 7136 target="_self">fiets doneren per 10 geslaagde mannelijke Zwifters om het goede doel van de Team Dimension Data for Qhubeka te steunen. Het is een fantastisch programma dat betere transportmogelijkheden verzorgt in afgelegen gebieden. Meld je aan, word fitter en steun daar bovenop nog een waardevol goed doel!”

De aanmelding voor de Zwift Academy 2018 is nu geopend. Dit jaar ontvangen alle deelnemers gedurende hun deelname aan de Academy gratis toegang tot Today’s Plan. Naast de uitgebreide lijst aan tools en analysemogelijkheden van Today’s Plan is er ook een nieuwe feature die de Zwifters inzichten geeft in hoe ze ervoor staan ten opzichte van andere deelnemers in hun leeftijdscategorie en het hele deelnemersveld. Vanaf 6 augustus moeten de deelnemers 10 workouts, 4 groepsritten en 2 races afronden. Begin oktober zullen er 20 halvefinalisten worden bekendgemaakt.

Aanmelden voor het Zwift Academy programma  kan hier: www.zwift.com/academy 

Share this post