ad: Dolomiti Bike Galaxy

ad: Dolomiti Bike Galaxy

De twaalf dalen van de vakantieregio Dolomiti SuperSummer lenen zicht uitstekend voor een bikevakantie. Zowel beginnende mountainbikers als ervaren downhillers kunnen zich hier uitleven.

Sinds deze zomer is het ‘Dolomiti Bike Galaxy’ project gelanceerd. Hieronder vallen alle mogelijkheden die er in deze regio zijn op het gebied van fietsen, e-biken en mountainbiken. Zo wordt het makkelijker voor jou om je fiets- of mountainbikevakantie naar de Dolomieten te plannen en kun je alle informatie over routes, liften en accommodaties vinden op één plek.

Mountainbiken in de Dolomieten

Mountainbiken is er in tal van disciplines en de Dolomieten hebben hier een groot aanbod voor gecreëerd. Dit aanbod is zo veelzijdig en uitgebreid, dat het in de buurt van een ‘Galaxy’ komt. In de dalen van de Dolomiti SuperSummer is een hoogwaardige infrastructuur te vinden, die bikers vanuit de hele wereld aantrekt. Bike parks, downhill-trails, freeride flows, enduro-tochten van dal naar dal en panoramatochten voor alle niveaus, het is hier allemaal. Ook aan minder ervaren mountainbikers is gedacht, zij kunnen hun eerste kilometers in deze sport op de pump tracks en in de skill parks maken.

Super Summer Card

De Dolomiti Bike Galaxy bestaat uit twaalf dalen die allemaal gebruik maken van één liftpas: de Super Summer Card. Met deze liftpas heb je toegang tot meer dan 100 zomerliften om je fietsen/" 7136 target="_self">fiets mee naar de top van een berg te nemen. De kaart is er in verschillende uitvoeringen (1 dag, 3 dagen, 5 dagen) en alle twaalf vakantieregio’s blijven ook hun eigen liftpassen en mountainbiketickets houden. Zo gaat het biken van dal naar dal een stuk sneller en houd je voldoende energie over voor de volgende tour door het prachtige UNESCO-Werelderfgoed van de Dolomieten.

Drie routetips in de Dolomiti Bike Galaxy

#1. Sellaronda MTB Tour

Een tour die je zeker niet mag missen is de Sellaronda MTB Tour. Deze beroemde route kun je zowel met de klok mee, als tegen de klok in afleggen. Je start in Val Gardena, Alta Badia, Arabba of Val di Fassa om vervolgens rond het Sellamassief te fietsen. Het uitzicht op de Dolomieten is adembenemend en je dient ongeveer 5 uur voor de Sellaronda MTB Tour te rekenen.

#2. Alta Via 1

De Alta Via 1 is de bekendste langeafstandsroute van de Dolomieten en een must-do voor ervaren bikers. Je fietst over uitdagende paden die worden omgeven door imposante kalksteenrotsen en uitgestrekte Alpenweiden. Onderweg van berghut naar berghut maak je kennis met diverse culturen, talen en eetgewoonten.

#3. Rocky Ride Tour

Biken over de mooiste routes van de Dolomieten en overnachten in hutten en boerderijen in Val di Fassa, Val Gardena, Cortina en Livinallonga. De aangeboden routes zijn er zowel in enduro, freeride als crosscountry vorm, ook single trails, liften en bikeparks worden gebruikt.

Share this post