Review: Q36.5 Bibshort Dottore L1

Review: Q36.5 Bibshort Dottore L1

Dottore? In het Italiaans klinkt dat op de een of andere manier wat verdacht. Maar het blijkt niet om Michele F. te gaan, maar om Luigi Bergamo, een oudgediende in de Italiaanse wielerkleding.  Hij begon in 2014 in Bolzano met Q36.5.

2% Silver

Deze koersbroek is er een van respectievelijk 61% Polyamide 6.6, 36% Elastane, 2% Silver en 1% Carbon Fibre Waarom zilver? Zilver geleidt goed -en dat is altijd fijn als je volle bak aan het fietsen bent! De ‘carbon’ draden zorgen voor extra stevigheid. Q36.5 beveelt de broek aan bij temperaturen boven de 18°.

Rommelig

De broek voelt in eerste instantie wat rommelig, als een soort karton. Niet als standaard glad lycra. ‘High-density proprietary fabric’ noemt Q36.5 dit. En de pasvorm? Die wordt deels bepaald door de ‘Ergogenic Patterns’.  De snit is lekker Italiaans: behoorlijk strak en nergens fladderend. Hoewel: de pijpen sluiten net wat minder nauw aan dan standaard lycra. Dat is overigens totaal niet storend. Het bovenlijfje is bijna doorschijnend, de pijpen zijn dan weer van een wat vaster materiaal gemaakt. € 244,- kost de Dotore L1.

Dikke Plus

Je gaat de broek pas waarderen als je hem aantrekt. Een hele prettige, niet al te dikke zeem. Nergens vervelende naden, wel mooie details in de vorm van een Italiaans vlaggetje, reflectie streep en een ‘Q36.5’ badge. Je voelt je eigenlijk altijd op je gemak; het is een topbroek. En eigenlijk ga je de Dottore L1 nog meer waarderen als je daarna weer een ‘standaard’ broek aanschiet. Zo’n Dottore L1 is een aanrader als je lang en ver fietsen fijn vindt; als je af en toe een tochtje doet kunnen we ons voorstellen dat je over de prijs struikelt. Fijn is wel dat een uni kleur jaren ‘in de mode’ blijft. 160 gram weegt de broek, hij is er alleen in zwart en in maat XS, S, M, L, XL, XXL. Info via http://www.Q36-5.com

Share this post