Getest: TD Sportswear kleding

Getest: TD Sportswear kleding

Vet! Camo in het paars en blauw. Vorig jaar mochten we al eens op pad met een setje van TD-Sportswear. Dit keer kregen we een kit uit hun basiscollectie. De mannen uit het noorden maken namelijk niet enkel custom kleding. Ze hebben ook een kleine collectie shirts met een vast design.

Het Futuristisch Camo wielershirt (en broek). Je kunt het beestje maar beter gewoon bij de naam noemen. Het shirt is gemaakt van flink rekbare lycra stof. Valt niet te krap en is ondanks de ‘slimfit’ snit niet extreem strak. Het shirt is verkrijgbaar in 8(!) verschillende maten. Er is dus altijd wel een versie waar je in past. De stof is behoorlijk geperforeerd en daardoor lekker luchtig. Heerlijk tijdens ritten op warmere dagen. Alle naden zijn vlak en dubbel gestikt. Kwaliteit! De drie zakken aan de achterkant gaan wanneer je ze redelijk vol stopt door de rekbare stof makkelijk ‘hangen’. Oppassen voor de typische wielertoerist-met-banaan-in-zak look dus. Een verbeterpunt! (sterkere stof achterpand).

De mouwen zijn van een vergelijkbaar materiaal gemaakt en hebben een fraaie vrij dikke rand die de mouwen goed op zijn plek houden. Verder is het allemaal vrij recht-toe-recht-aan. Het ziet er leuk uit, past prima en is eigenlijk gewoon meer dan goed. De prijs? Dat is ook leuk, €69,95. Het moet niet altijd extreem kostbaar zijn, toch?

De bijbehorende broek geeft ons een vergelijkbare indruk. Prima zeem. Geen heel stevige of harde zeem zoals je in een Rapha, Assos of Specialized broek ziet maar wel één die zijn vorm meerdere uren vasthoudt. Ritjes van 8 uur zijn geen probleem. De pasvorm van de broek is redelijk ruim. Een M zit mij totaal niet strak terwijl een M Castelli of Sportful soms wel als een volledige compressiebroek aanvoelt. Nederlandse maten dus. De lengte van de pijpen zijn redelijk lang en de grippers aan de onderkant rekken dat nog een beetje op.


De Camo kit is leuk als je eens iets bijzonders wilt, niet creatief genoeg bent om het zelf te verzinnen en vooral niet volledig wilt leeglopen qua financiën.

Td Sportswear
Shirt €69,95
Broek €79,95

Share this post