Getest: Sportful kit. Kleding voor de herfst!

Getest: Sportful kit. Kleding voor de herfst!

Een shirt met korte mouwen hoeft niet altijd flinterdun en goed geventileerd te zijn. In deze periode is een klein beetje voering wellicht wel prettig. De tijd dat shirts met lange mouwen eigenlijk nog te warm zijn maar je nog niet genoeg wintervet hebt gekweekt om met een standaard shirtje op pad te gaan. Sportful lost het voor je op.

Het Bodyfit Pro Classic shirt is een normaal wielershirt met volledige rits, behoorlijk lange mouwen en een aantal mooie details. Zo zijn die mouwen niet alleen langer dan normaal (vet hip!) ze hebben ook behoorlijk dikke grippers aan de binnenzijde. Ontworpen dus om je armstukken op zijn plaats te houden. Afzakkende mouwstukken zijn er niet meer bij.


Flinke grippers op de mouwen…

De rits aan de voorkant is afgeschermd met een extra stripje stof. Zo blijft de koude wind buiten. Het shirt zelf is gemaakt van een redelijk strakke stof en zit dan ook zoals we van Sportful gewend zijn: klein en tight. Het Pro Classic shirt is van binnen opgeruwd en voorzien van een gewatteerd materiaal. Dit isoleert en houdt deels de wind tegen. Al met al een shirt met korte mouwen dat zich uitstekend leent voor periodes wanneer het in de ochtend fris is, maar waar de zon gedurende de dag nog wel zijn werk doet. Het ideale voor- en najaar shirt dus.


Opgeruwde dikkere stof, lekker warm…

Winddichte rits…

Sportful Bodyfit Pro Classic € 100,-

Sportful Total Comfort broek

Een goed product hoeft niet altijd spannend te zijn. Behorend bij het shirt maakte we talloze kilometers met de Total Comfort broek. Conclusie: Van buiten een oersaai product, want ‘gewoon’ zwart. Geen bijzondere lijnen, fancy opschrift of aparte stofjes. Maar technisch gezien wel een prachtig aansluitende broek welke zijn vorm goed behoudt, ook na diverse keren wassen. Een zeem die niet te dik is maar vooral ook niet inzakt. 8 uurtjes in het zadel? Geen probleem. De dunne bretels snijden niet en blijven zitten waar ze zitten moeten. De Total comfort is een blijvertje in de kast


Mooie details…

Fijn smal randje..

De broek koop je bij iedere Sportful dealer. Neem er direct een setje beenstukken bij. Je kunt ze gebruiken!
Sportful Total Comfort, €150,-

Share this post