Getest: Specialized Renegade handschoenen

Getest: Specialized Renegade handschoenen

Waar moet een goede (mountainbike) handschoen aan voldoen? We hebben hem graag goed ventilerend, met lekker veel grip. Liefste zonder onnodige klittebandsluitingen en owja, je telefoon bedienen zonder die ondingen steeds uit te moeten doen is ook wel prettig. Op pad met de nieuwe Renegades van Specialized.

Het zijn misschien wel de lichtste handschoenen op de markt. Slechts 26 gram wegen ze in maat M. Het is dan ook niet veel meer dan een dunne stof met rubber coating in de handpalm en een mesh buitenkant. Hierdoor is het geheel lekker luchtig en merk je -ook bij warm weer- amper dat je handschoenen met lange vingers draagt.

De coating aan de binnenzijde is flinterdun maar biedt massa’s grip. Prettig! De handschoen is behoorlijk rekbaar. Desondanks is het behoorlijk frotten om hem aan te trekken. Zeker wanneer je na een lunchstop weer wilt vertrekken. Positieve noot: Je smartphone bedienen werkt erg goed. De warmtegeleidende draden lopen netjes door de hele stof van meerdere vingers. Even swipen, geen probleem.

Zo’n lichte handschoen is leuk, maar echt duurzaam is het geheel niet. Na ongeveer 10 ritten vallen de gaten er letterlijk in. Ben je te ruw bij het aantrekken dan scheurt de boel onherroepelijk. Nee, geef mij maar een stel iets zwaardere maar duurzamere handschoenen. Want €34,90 voor een paar ‘wegwerphandschoenen is wel wat aan de hoge kant.

Share this post