Getest: Nooit meer koud met deze winterkit van Sportful

Getest: Nooit meer koud met deze winterkit van Sportful

Heel veel echt koude winterdagen hebben we nog niet gehad. Maar de dagen dat de thermometer eindelijk cijfers in de min liet zien trokken we dit setje aan en maakten we uren op de racefiets, crossfiets of mountainbike.

Sportful Fiandre Thermo Cabrio fietsjack
De beschrijving van deze versie van het Fiandre jack (er zijn er nogal wat) is lekker tegenstrijdig. Enerzijds is het geschikt voor dagen in regenkleding/" 7139 rel="nofollow" target="_self">regen en sneeuw. Anderzijds geschikt voor temperaturen van 5 tot 15 graden. Nu ligt er zeker geen sneeuw als het 15 graden is en ook kan ik je melden dat je bij temperaturen boven de +/-8 graden dit jack zeker NIET aan wilt. Oke, alles is persoonlijk en ik kan goed tegen de koude maar toch. Tijdens één van de ritten met deze kledingset daalde het kwik tot -6 en dit Fiandre jack had daar geen enkele moeite mee.

De pasvorm van de jas is smal, kort en klein. Neem minstens een maat groter dan je gewend bent en kijk niet raar op als ook die aan de kleine kant is. Onze maat S paste, maar dat had (het zal het wintervet zijn) best een maatje meer mogen zijn. De jas bestaat uit een enkele laag stof. Wind en waterdicht, ademend en gevoerd. De buitenzijde is gemaakt van Gore Tex windstopper materiaal. Een dunnere versie  voor de mouwen en de stevige variant op de voor én achterkant. Zo kan je lichaamswarmte ook nog ergens heen en voorkom je een opgeblazen gevoel.

Is het warmer en gaat het niet regenen dan is het achterpand afneembaar. Door Middel van twee ritsen verwijder je het waterdichte gedeelte zodat er wat meer ventilatiemogelijkheden ontstaan.

Verder vinden we aan de achterzijde drie zakken.Gemaakt van een zelfde winddichte stof en groot genoeg om van alles in te stoppen. Geen van de zakjes heeft een rits.

Aan de bovenkant van het jack zien we een dikke gevoerde kraag. Lekker warm. Hij sluit hoog wanneer je de dikke makkelijk te sluiten rits volledig dicht ritst. Aan het uiteinde van de mouwen zitten lekker lange stoppers. Zo sluiten de mouwen volledig winddicht af.

Mooi, dat Fiandre Thermo cabrio jack. Warm & waterdicht. Inderdaad. Waterdicht. Zodra het regent rollen de regendruppels in sneltreinvaart van onze mouwen. De stof neemt het vocht simpelweg niet op. Erg prettig!. De pasvorm is racey en voelt fijn. Het jack is zo warm dat je met enkel een goede onderlaag al prima de koude in kunt.

Sportful Fiandre Thermo €230,-

Sportful Fiandre NoRain Pro broek
Passend bij het Fiandre Thermo cabrio jack (wie verzint die namen) de Fiandre NoRain Pro broek. Eveneens een winddichte broek. Winddicht door de dubbellaags stof aan de voorzijde. Alle panelen zijn door middel van dubbele stiksels aan elkaar verbonden. Net als het jack is de pasvorm vrij krap. De lengte is goed maar heb je een stel stevige bovenbenen dan heb je pech.

Het aantrekken van de broek vergemakkelijkt door de stevige reflecterende ritsen aan de achterkant van de broek. De flinke grippers voorkomen hierna dat de broek omhoog kruipt.

De broek heet NoRain en dat is niet voor niets. Want net als het jack is deze lange broek waterdicht. De regenkleding/" 7139 rel="nofollow" target="_self">regen kan er niet in, maar vocht wel uit. in diverse verschillende omstandigheden hadden we het onder geen enkel beding koud, of nat.

De broek met breed doorlopend rugpand heeft een TC Pro zeem. Een vrij dikke luchtige zeem. Het dikke gedeelte bevind zich wel enkel rondom de plaats waar de zitbotten zitten en dat had best wat verder door mogen lopen naar voren. De zeem zit met een flatlock stiksel vast in de broek. Een zigzag stiksel zou in dit geval een verbetering zijn. Deze is vlakker, loopt bijna naadloos over op de broek en voorkomt zo onnodige irritatie.

De TC Pro zeem houdt behoorlijk lang zijn vorm, maar na een uur of vier begint hij wel in te zakken. Gelukkig zijn de meeste winterritjes niet veel langer dan dat.

Sportful Fiandre NoRain Pro broek €149,-

Sportful Sotto Zero handschoenen
Volledig passend bij de broek en het jack zijn deze Sotto Zero handschoenen. Ook deze hebben een nogal afwijkende pasvorm. Waar ik normaal handschoenen in maat M of zelfs S draag heb ik in dit geval XL aan. De stoffen die gebruikt worden zijn grotendeels gelijk aan de Fiandre producten. Dus dubbellaags isolerende en gevoerde stof. Winddicht en waterbestendig. De Sotto Zero’s trek je pas aan als het vijf graden of veel kouder is. Alles daarboven en het is veel te warm.

De handpalm is volledig voorzien van siliconen grippers en dat geeft lekker veel grip. Ook wanneer het nat en modderig is heb je nog redelijk wat te zeggen. Alle vingers zijn touchscreen compatibel. Een selfie pakken kan dus met handschoenen aan.

De handschoenen zijn behoorlijk lang en lopen hoog door. De velcro strap is behoorlijk hoog en dat is fijn. Zo krijg je ze allebei goed strak dicht wanneer je de handschoenen hebt aangetrokken.

Met de huidige temperaturen blijven de Sotto’s nog wel eventjes in de kast liggen. Ze zijn namelijk zo warm dat ze momenteel onbruikbaar zijn.

Sportful Sotto Zero handschoenen €60,-

Share this post