Getest: Mountainbike winterkleding deel 3 Maloja RunchM & SarognoM

Getest: Mountainbike winterkleding deel 3 Maloja RunchM & SarognoM

Oké, je hebt winterkleding en winterkleding. Dit setje is geen winddichte waterdichte hardshell met tig functies. Wel een gevoerd warm baggy shirt voor de mooie winterse dagen met bijpassende waterdichte broek.

Maloja RunchM shirt

Elk seizoen heeft Maloja weer een boek vol met prachtige stijlvolle kleding. Vaak technisch en gemaakt uit diverse mooie stofjes. Dit RunchM shirt (270 gram) behoort ook weer tot die categorie. Het shirt is namelijk een baggy fietsshirt met lange mouwen zoals er 100en te koop zijn. Maar wel één gemaakt uit een mooie dikke gevoerde stof. Prettig als buitenste laag. De dikkere stof isoleert en is prima ademend. Met een winddicht ondershirt als eerste laag kun je tot een graad of 8 lekker op pad zonder dat je het koud krijgt.

Er zijn verder weinig features om te bespreken. Een mooie wijde hals, lange mouwen en rustige kleuren. Geen schreeuwerige strepen, bliksemschichten of logo’s maar natuurlijke tinten en een grote print. Het RunchM shirt hebben we pas een aantal keer gedragen maar we kunnen alvast concluderen dat het een heerlijk winter/najaars shirt is om te dragen tijdens een lekkere sessie.


Mooie wijde hals..


Een stevig opgeruwde en dus warme stof. En dat bij een baggy shirt. Cool!

Maloja RunchM, €95 bij de dealer.

SarognoM broek

Waar het shirt wat eenvoudig is en niet veel uitleg behoeft is de broek een stuk meer ‘high-tech’. In maat M weegt de broek 280 gram. Volledig waterdicht is de broek. Het geheel bestaat uit nogal wat aparte stukjes stof en iedere naad is individueel getapet en geseald. De broek krijgt een waterdichte score tot 10.000. Vergelijkbaar met de eerder geteste BBB broek dus. Dit model draag je echter ook heerlijk als de zon schijnt en het droog is. De broek ademt goed en is op veel manieren te verstellen.

Volledige getapete naden..

De heupband is hoog/breed en heeft twee brede velcro straps. Met twee drukknopen boven de rits blijft de broek goed dicht zitten en zakt zo niet af. De broek telt één zak. Helaas is deze niet waterdicht en heeft ook geen gesealde rits. Als je telefoon niet waterdicht is,  stop je die dan ook beter in je rugzak.

Twee knopen. Fijn!

Stevige straps houden de broek op zijn plaats.

Maloja heeft de pasvorm redelijk los gehouden net als het shirt. De broek valt tot over de knieën als je staat en dat is een goed teken. Zo zijn de pijpen lang genoeg wanneer je aan het pedaleren bent.

Geen waterdichte rits.

Met €159 is de broek niet direct een koopje maar onze ervaring met de producten van Maloja is dat je zo’n broek niet voor even koopt. Alle materialen zijn meer dan luxe en beloven een lange levensduur. De komende tijd testen we de broek en het shirt nog eens stevig door. Wordt vervolgd.

Share this post