Getest: Mountainbike winterkleding deel 2: BBB DeltaShield kit

Getest: Mountainbike winterkleding deel 2: BBB DeltaShield kit

Als Nederlands merk zou je perfect moeten weten waar een all weather regenjack aan moet voldoen. BBB heeft dan ook iets fraais gemaakt. Het DeltaShield jack is een mooi en behoorlijk betaalbaar mountainbike jack voor de donkere maanden.

Inmiddels alleen nog verkrijgbaar in deze ietwat saaie zwarte kleur krijgen we van BBB het Deltashield jack (en de broek) om eens stevig te proberen in de blub. De jas valt ruim, erg ruim. De maat M (500gram) die we mogen proberen voelt eerder als een L of Xl. Met erg lange mouwen en ook een zeer lang achterpand. De jas is dubbellaags. een waterdichte winddichte stof met zowel een waterkolom als ademend vermogen van 10.000. Aan de binnenzijde zien we een losse mesh stof die het ademend vermogen moeten verbeteren.

Draaien we het jack om dan zien we een grote capuchon. In formaat te verstellen met drie koordjes. De capuchon afritsen of oprollen gaat helaas niet. Verder is de achterkant ‘plain black’. Enkel een reflecterende strip op de onderzijde brengt wat afwisseling.

De voorzijde is iets spannender. De gesealde waterdichte rits met stormflap is geel gekleurd. De koordje aan de ritsen maken het makkelijker om ze te gebruiken wanneer je handschoenen draagt.Ook de waterdichte borstzak en zakken aan de zijkant zijn waterdicht met eenzelfde rits.

Wanneer we met het jack fietsen merken we dat het een behoorlijk warme jas is. Niet alleen een regenjack maar ook ‘gewoon’ een winterjack. De jas zit zoals al gezegd ruim en geeft eerder het idee van een casual jas dan een fietsjack. Ondanks regenkleding/" 7139 rel="nofollow" target="_self">regen of nattigheid die uit de bomen naar beneden komt vallen blijven we prima droog. Draag niet te veel onder het jack. Het ademend vermogen is goed maar niet geweldig. Met kouder weer is het beter om overmatig transpireren te voorkomen.


Flinke capuchon..


Lekker warm jassie!

De jas is te koop voor €149,95 en dat is een goede prijs. Het jack is slijtvast, gaat tijden mee en is onopvallend. Prima om een paar winters mee het bos in te duiken.

DeltaShield Shorts

De broek is gemaakt van dezelfde materialen als de jas. Geen dubbele stof met mesh binnenlaag maar wel de waterdichte en winddichte buitenlaag. De broek is vrij eenvoudig. Het model is niet heel wijd en dat is prima. Met koordjes aan de onderzijde kun je de pijpen verder sluiten. Met koordjes aan de bovenzijde trek je de broek strakker om afzakken te voorkomen. Geen velcro straps in dit geval. Een antislip-strip is wel aanwezig.

Aan de achterzijde een kleine waterdichte zak. Prima om je telefoon in kwijt te kunnen. Om overmatige slijtage te voorkomen is het zitvlak gedeelte flink verstevigd zodat zand op het zadel niet direct je mooie broek door schuurt.

Rondom vinden we diverse reflectiestrips. en een bescheiden zwart BBB logo. Echt opvallen doet de broek dus niet. Zodoende is hij ook prima te combineren met andere bovenkleding.

De waterdichte broek (180 gram) koop je voor €74,95 en dat is een mooie concurrerende prijs. Een waterdichte baggy broek is echt een ideale musthave als je veel in de winter fietst. Daar kan geen spatbord tegen op!

Share this post