Getest Mountainbike kleding Deel 3: Void

Getest Mountainbike kleding Deel 3: Void

Void Orbit HS shirt

Eerder hadden we van het Zweedse Void al de race kleding in de test. Inmiddels zijn we ook op pad geweest met de enige MTB specifieke kit die Void in de collectie heeft.

Het Orbit shirt is verkrijgbaar met kort, lange of, voor de twijfelaar een middellange mouw. Wij reden met die laatste. Gewoon omdat het cool staat en omdat ik toch altijd m’n mouwen opstroopt. Het shirt is bijzonder luchtig, droogt snel en zit vrij ruim. ‘Loose fit’. Het shirt heeft werkelijk geen enkele bijzondere feature. Oke de wijde ronde hals dan.


We dragen het shirt met plezier. Het zit prettig, blijft mooi na een aantal wasbeurten en is lekker opvallend gekleurd. Je koopt hem in één van de vier verschillende kleuren en je hebt keuze uit vijf verschillende maten. Voor €55,- sturen ze het op.

Range Short

De broek dan. Dat is even iets anders. Waar het shirt ‘gewoon’ een shirt is zoals er zovele zijn zit de broek vol sneaky details. Het in eerste instantie zo simpele zwarte model heeft bijvoorbeeld een zeer stevige en hoge heupband. Met twee klittebandstrips trek je deze strak en zo blijft de broek erg goed zitten. Twee drukknoppen en een kleine velcrostrip voorkomen dat de broek open gaat.


Als we de onderkant bekijken zien we dat de broek wat langer doorloopt dan gemiddeld en dat het voorste deel van de broekspijpen in een soort V-vorm taps toelopen. Het ziet er een beetje gek uit als je staat maar zodra je door je knieën gaat (lees: op het zadel zit) trekt dit recht en komt de broek precies boven de knie uit met een recht rand. Ideaal! Een mooie en slimme oplossing.

Links en rechts vind je een afsluitbare zak welke je sleutels, telefoon of mars/snickers/bounty als een soort huis van bewaring op zijn plek houdt. De geperforeerde stof is verstevigd aan de achterkant om doorschuren op het zadel te voorkomen. Aan de voorkant is deze dan weer extra luchtig. Lekker!

Goedkoop is de broek niet. Zonder binnenbroek of losse zeem kost hij €130,-

Share this post