Getest Mountainbike kleding Deel 2: Ekoi

Getest Mountainbike kleding Deel 2: Ekoi

Er zat bijna een jaar tussen de aankondiging van de MTB lijn van Ekoi en de daadwerkelijke lancering van hun producten. Inmiddels kun je ze dus bestellen op de site van Ekoi. Het MTB shirt heeft geen fancy naam of moeilijke marketingterm. Het heet gewoon ‘mtb shirt’ en is verkrijgbaar in zwart/wit of zwart met zwarte opdruk.


Eerlijk is eerlijk. De eerste keer dat we het aan hebben krijgen we toch echt een beetje een pyjama gevoel. Het shirt is lekker los, heeft lange mouwen en sluit rondom de hals redelijk af. De stof is vrij zwaar en daardoor wat minder luchtig dan shirts van andere merken. Tijdens het fietsen merk je van dat alles echter weinig en zit het allemaal prima. Het rugpand is extra verstevigd en heeft zowel links als rechts een behoorlijk ruime opbergruimte. Afsluitbaar met een ritsje. In de achterzak zit aan de binnenzijde een opening om je koptelefoon door te voeren. Kun je aan de linkerkant mooi je skipas kwijt. Wanneer je het shirt nog verder binnenste buiten keert vind je ook nog een vrij grote ‘flap’ waarmee je de lens van je bril of goggle kunt poetsen. Handig! Het shirt kost €34,90 en dat is lekker betaalbaar.

De bijpassende broek scoor je voor €89,90 en die wordt geleverd met binnenbroek. De binnenbroek is eigenlijk gewoon een korte fietsbroek zonder bretels. Met zeem dus. Eentje die best prima bevalt. Ritjes tot drie/vier uur zijn geen probleem. fietsen/" 7136 target="_self">Fiets je langer dan wil je waarschijnlijk wel iets stevigers.


Ekoi heeft de buitenbroek netjes uitgevoerd. Een redelijk strakke pasvorm maakt hem prima geschikt om ook op de xc fietsen/" 7136 target="_self">fiets te dragen. De broek is niet heel licht en de stoffen zijn redelijk ruw. Met een fietsbroek of de binnenbroek aan merk je daar echter niets van. Hoe vaker we de broek dragen, des te meer details we zien. Telt u mee? Van boven naar onder zien we aan de achterkant een stevige band welke met vrij grove velcro straps aan twee kanten te stellen is. Aan de voorzijde geen drukknoppen maar een buckle sluiting. Even wennen, maar dit werkt prima. Wanneer zien we de eerste broek met een boa?

Aan de voorkant verder twee forse zaken waarvan één met rits. Waarom de rechterkant geen rits heeft is ons een raadsel. Verder naar onder aan de binnenkant van de broekspijp zien we nog twee ritsjes. Deze maken een kleine opening en zorgen zo voor wat extra koeling. Vooral een hippe feature dit, want het is niet echt merkbaar.

Al met al is dit een heel compleet setje als je voor een redelijk bedrag een complete outfit wilt. De broek is erg prettig, heeft niet heel lange pijpen (let daar op) maar blijft wel mooi op zijn plek zitten. Het shirt is wat aan de zware kant en daardoor minder prettige dan andere shirts die we al getest hebben. Bij kouder weer heeft het dikkere stof dan wel weer wat extra warmte en zo heeft ieder nadeel z’n voordeel.

Share this post