Getest Mountainbike kleding Deel 1: Royal Racing

Getest Mountainbike kleding Deel 1: Royal Racing

In de schappen van je tweewielerspecialist ga je Royal niet zo vaak vinden waarschijnlijk. Online is het echter makkelijk aan te klikken. Royal, met hun roots in de bossen van Wales heeft een brede lijn kleding en accessoires voor mountainbikers en motorcrossers.

We gingen op pad met de vlamnieuwe Race-lijn. Een lekker dun shirt met lange mouwen. Behoorlijk ruime mouwen ook zodat er makkelijk protectie onder kan worden gedragen als je dat wenst. Zelf ben ik meer van het opstropen van de mouwen. De hals is eveneens behoorlijk wijd. Het shirt heeft verder geen enkele hippe functie. Gewoon een baggy shirt, gemaakt om lekker te fladderen in de wind.
Royal Race Jersey €59,99

De bijpassende broek is erg fraai. Gemaakt van stevig materiaal en vol met fraaie details en een hoog niveau qua afwerking. De broek is redelijk lang en valt al snel tot de helft over de knie. Het materiaal waarvan de broek is gemaakt is redelijk stug maar kan daardoor ook tegen een stootje. We crashten inmiddels al een paar keer met de broek zonder schade als gevolg.

Aan de binnenzijde rondom de heup zien we lange anti-slip strips. Deze zijn gemaakt van een soort gel en plakken als het waren aan je binnenbroek of protectie. De broek sluit je met een gesp. Exact eenzelfde model als we bij Ekoi terug zien. De voorkant van de broek is geperforeerd een geeft zo een beetje extra cooling. De twee zakken aan de zijkant zijn groot. Je telefoon past er met gemak in en zoekt vanzelf zijn weg aan de zijkant van je been. Zo heb je er geen last van maar gris je hem zo tevoorschijn voor een foto’tje. Enig nadeel. De ritsen openen van boven naar beneden. Dat hadden we liever andersom gezien zodat een rits nooit vanzelf kan openen door het geschud tijdens het rijden.

De kleding van Royal is zeker niet heel goedkoop. Extreem duur is ook wat anders. De kleding is in ieder geval wel duurzaam waarbij we de broek nog heel vaak gaan aan hebben.

Royal Race Shorts, €119,99.

Share this post