Getest: Mavic Allroad kleding

Getest: Mavic Allroad kleding

Ongeveer een jaar geleden lanceerde Mavic de Allroad collectie. Inmiddels is er een uitbreiding. Buiten een comfortabel shirt met baggy fit is er nu ook een lijn met ‘echte’ fietskleding. Een stevige broek en luxe shirt. We gingen op pad met het Allroad ‘wind’ shirt en bijbehorende broek.

Shirt

De kleding van Mavic is over het algemeen hoogwaardig en gemaakt van luxe materialen. Tot nu toe heb ik het merk nog niet kunnen betrappen op beknibbeling. Zo ook niet bij dit wind shirt. Het Allroad wind shirt, verkrijgbaar in twee kleuren is grotendeels gemaakt van merino wol. En dat is eigenlijk altijd prettig. Het neemt nauwelijks vocht op, het gaat niet zo snel ruiken en droogt ook nog eens rap. Daarbij komt het feit dat de look lekker eigentijds en hip is. Helemaal gravel! De stof is voorzien van een onopvallend motiefje. Subtiele details, daar houden we van. De pasvorm is redelijk ‘tight’ maar zeker niet zo strak als de paspop op de website doet geloven. Vooral het achterpand is vrij los. Dit komt mede door de 6(!) zakken die je aan de achterkant terugvindt. Verstevigende ‘liners’ in het shirt moeten doorzakken voorkomen.

Zes zakken dus. 3 op de traditionele plaats, eentje extra aan de linkerkant en eveneens aan de rechterkant. Als laatste nog een klein, waterdicht en met rits afsluitbaar zakje. Handig, maar te klein voor de meeste moderne smartphones. Ruimte genoeg in ieder geval om je hele hebben en houden mee te slepen.

De stof is dun en lekker koel tijdens warme dagen. De merino stof mag dan dun zijn, het shirt is alsnog niet geschikt voor echt warme dagen. De schouderpartij net als de stof op de borst is namelijk winddicht. En dat maakt het behoorlijk warm. Een lekker najaarsshirt of om te gebruiken in de bergen bijvoorbeeld.

Een luxe, prettig shirt om langere tijd te dragen. Fijn wanneer de temperatuur mild is en je meer dan één banaan mee wilt nemen. Het shirt is fraai afgewerkt en zit prettig. De prijs is minder prettig, €160,-.

Allroad broek

Passend bij het shirt hoort de marineblauwe Allroad broek. Een behoorlijk strak zittend exemplaar met dunne bewerkte stof. Die stof met kleine ‘vierkantjes’ is zeer stevig en rekt niet veel uit. De broekspijpen zijn langer dan gemiddeld. Prettig voor de lange Hollander.

Aan de onderkant van de broekspijpen zijn twee stevige grippers gemonteerd welke het geheel goed afsluiten. Aan de zijkant vinden we dan weer twee kleine zakjes. Makkelijk om snel je telefoon of een reepje in te steken. Al zijn daar de meningen over verdeeld.

De broek loopt behoorlijk hoog door. Een klein plasje tussendoor als man is daardoor een redelijke opgave. De bretels zijn dun en minimalistisch. Deze zitten hierdoor erg prettig. Als laatste de zeem. Mavic wint bij deze de prijs voor de dikste pamper. De Ergo 3D Pro Endurance zeem is flink aan de maat. Het geheel is opgevuld met een zeer stevig traagschuim en verliest nauwelijks zijn vorm onder druk. Gravel, of allroad zoals Mavic het noemt, staat vaak synoniem aan lange dagen in het zadel. En dat is met deze flinke unit geen probleem. Na een korte periode van gewenning zit de broek en zeem namelijk erg prettig. En ook na een uurtje of 8 voelt hij nog hetzelfde aan. Fijn!

Een broek als deze kan zeker mee op het hoogste niveau. Met wederom een prijs van €160,- is dat ook wel een klein beetje de verwachting.

Share this post