Getest: Evoc World Traveller

Getest: Evoc World Traveller

Als redacteur bij Fietsmagazine mag je geregeld op pad om de nieuwste snufjes in wielerland te testen. In de zomermaanden betekent dat eigenlijk dat je een soort tweewieler nomade bent die de hele wereld over geslingerd wordt om jullie van nieuws en stoere verhalen te voorzien. Nu ben ik niet zo moeilijk maar er is wel één ding wat het reizen een stuk comfortabeler maakt. Goede spullen. En daar hoort ook een goede tas/koffer bij. Evoc maakt voor mensen zoals ik een mooie sportief ogende rolkoffer geschikt voor weekendtrips of een weekje avontuur.

De World Traveler heeft een capaciteit van 125 liter, een stevige harde basis ondersteund door gelagerde wieltjes en diverse compartimenten om je gerief netjes te rangschikken. De buitenkant is gemaakt van degelijk materiaal en de meeste stiksels zijn dubbel gestikt. De onderkant en achterzijde van de koffer zijn verstevigd zodat je een goede basis hebt om je spullen op te stapelen.

Wanneer we het grootste vak openen zien we dat deze verdeeld is in twee delen. Het hoofddeel is ruim genoeg om als je fietskleding in kwijt te kunnen voor minstens een werkweek fietsen. Het tweede vak gebruik ik steevast voor mijn (veel te grote) fietsschoenen. De fietsschoenen prop ik dan altijd weer vol met van alles en nog wat (gratis tip) Als je maat 47 hebt past daar namelijk genoeg in.

Sluiten we het grote deel van de koffer dan zit daar nog een extra laag bovenop. Handig voor een paar handdoeken, spullen waar je snel bij moet kunnen of je vieze was. Het andere vak is verdeeld in meerdere kleine compartimenten. Met een beetje goede wil passen hier mooi je helm, schoenen (mits je een bescheiden schoenmaat hebt) en je toiletspullen in. Zo blijft alles een beetje gerangschikt en hoef je niet continue op ontdekkingstocht.

Een klein vakje hier bovenop is de ideale ruimte voor je eigen persoonlijke rommelhok op reis. De koffer heeft een aantal kleine fijne details als het uitschuifbare label en uitschuifbare handvat. Na een druk op de knop komen fraai geanodiseerde dragers naar boven waardoor je de koffer met een beetje hulp van de gelagerde wielen makkelijk over de luchthaven kunt transporteren.

Voor de vliegers, de tas is redelijk licht. 4200 gram. Daardoor blijven er genoeg kilo’s over om je koffer mee te vullen. De Evoc Worldtraveller is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Ik koos voor de multicolor versie omdat ie lekker opvalt bij de bagageband. Al met al een koffer die geschikt is om jarenlang mee op pad te gaan en dat is precies wat ik ermee ga doen.

Evoc World Traveller (125 liter)
€289,95

Share this post