Getest: BBB RaceShield handschoenen

Getest: BBB RaceShield handschoenen

Het is bijna niet meer te doen om zonder handschoenen te fietsen. De echte bikkels vinden de eerste zin natuurlijk onzin, maar de koukleumers onder ons zijn het daar 100% mee eens. Wij hebben de BBB RaceShield handschoenen getest. Handig voor de fietsritten als het nog niet ijskoud is..

BBB RaceShield BWG-11W

De BBB RaceShield handschoenen zijn de lichtste handschoenen uit het BBB-assortiment. Op de website van BBB staat dat de handschoenen vooral geschikt zijn voor ritjes onder milde omstandigheden. Dat valt te begrijpen, want ondanks de thermolaag voelt de handschoen erg dun aan. Bij een temperatuur van 5 tot 15 graden Celsius moet de RaceShield je voldoende warmte geven.

BBB RaceShield
Antislip-laag voor fijne grip

Na een aantal keer gereden te hebben met de RaceShield kan ik bevestigen wat BBB voorschrijft: onder milde omstandigheden zijn het fijne handschoenen, maar als het kouder wordt heb je er niet heel veel aan. De handschoenen voelen erg lekker aan en hebben veel grip, mede door de antislip-laag. De handschoen ‘reageert’ op elke handeling, het sturen en schakelen gaat daardoor ook geen fractie moeilijker dan normaal.

Specificaties:

– 70% Polyamide, 30% Polyurethaan
– Antislip-laag
– Lichtgewicht
– Touchscreen compatible
– Beschikbaar in het zwart en fluorgeel
– Prijs: €24,95, onder andere te koop bij Futurumshop.

De RaceShield BWG-11W stelt niet teleur, want het is simpelweg niet gemaakt voor ritjes in de vrieskou. Met dat in ogenschouw genomen is de prijs-kwaliteitsverhouding goed. Klein minpuntje: volgens BBB is de RaceShield touchscreen compatible, maar dat valt in werkelijkheid tegen. Met handschoenen aan lukte het mij niet om op een normale manier mijn telefoon te ontgrendelen. Verder sluit de handschoen mooi aan en heb je – als de mouwen van je jas maar lang genoeg zijn – geen last van koude polsen.


Je duim en wijsvinger zijn volgens BBB touchscreen compatible

Voor de prijs van €24,95 haal je de handschoenen in huis. Je hebt de keuze uit een zwarte variant en eentje in het fluorgeel, handig als je veel in de avond- of ochtenduren fietst. De maten variëren van XS tot XXL.

Share this post