Getest: BBB Commander (en meer)

Getest: BBB Commander (en meer)

Ieder jaar worden de BBB brillen een beetje mooier. Het design moderner en het demonteren van de lens makkelijker. Met de nieuwe commander trekt BBB deze lijn door. De bril komt in diverse (opvallende) kleuren en altijd met meerdere lenzen. Ook is er een versie met PH lens verkrijgbaar.
Deze lens verkleurt mee en zo hoef je niet meer te wisselen. Wel zo makkelijk. Die lens wisselen is vrij eenvoudig maar niet iets wat je te vaak wilt doen. De bril is vrij rond en geeft een breed zicht.

Geen frame wat in de weg zit of transpiratievocht wat makkelijk aan de binnenkant van de lens blijft hangen, Leuk is dat de pootjes van de Commander in lengte te verstellen zijn. Handig als je helm bijvoorbeeld kort achter je oren loopt. Of wanneer je gewoon een klein bolletje hebt. Nadeel van dit klik en klaar systeem is dat het allemaal een klein beetje speling heeft. Op de weg merk je hier niets van. In het bos echter rammelt het wat en dat ‘losse’ plaatje zit net voor je oren. Een continue geritsel hoor je daardoor. Een best brilletje, maar wel voor de racefietser.

BBB Commander (BSG-61)
€89,90

BBB heeft nog veel meer brillen in het assortiment. Zo zijn we ook een tijdje op pad geweest met de Full View BSG-53

De Full View is een mooie bril met sportieve uitstraling. Licht van gewicht, vrij zicht naar alle kanten en geeft een goed contrast weer. Lenzen wisselen is een fluitje van een cent. Door het ontbreken van een middenbrug voelt het geheel wat minder stevig aan, Tijdens het dragen merk je hier niets van. De bril leunt zonder het te voelen op de neus en draag daardoor zeer comfortabel. Eigenlijk gewoon een heel goed brilletje!

Share this post