Doorgetest: Maloja JoelM shorts

Doorgetest: Maloja JoelM shorts

Iedereen heeft wel zo’n kledingstuk wat je het liefst dag in dag uit wil dragen. Je met pailletten bezaaide huispak, je Efteling sloffen met belletjes of je Rapha therminal vest. Begin dit jaar kreeg ik van Maloja deze broek om te testen. Joel M. Vernoemd naar een kleurrijk zanger uit een boyband of misschien een draaideurcrimineel? Wie zal het weten.

Zonder verder langer over de gekke benamingen van Maloja door te gaan kan ik wel melden dat ze zeer consistent zijn in het toepassen er van. Het bijpassende shirt wat tevens in onze doos zat heet Forun M. Broer van waarschijnlijk.


De broek is niet je alledaagse baggy. Of juist wel. De stof waarvan de broek is gemaakt is een mix van nylon, polyester en Elastaan. De groene ‘afgewassen’ kleur laat het in eerste instantie een beetje lijken op een spijkerstof. Maar de mix van materialen, ‘Blend stretch’ noemt Maloja het, maakt het een uiterst zacht en prettig broekie wat je heerlijk kunt dragen op, en naast de fietsen/" 7136 target="_self">fiets. Veel prettiger en minder schurend dan de meeste baggy broeken die beduidend stugger zijn.  De stof is heerlijk dun en draagt daarom in de zonnige zomer perfect weg. Geen plakkerige benen maar een lekker luchtige broek rondom de humane zuigers.

Maloja staat niet echt bekend als het merk dat zich wil onderscheiden met opvallende fashion en cash cows. Het merk maakt bijzondere en vooral erg prettig zittende ontwerpen vol chique maar functionele designs. Zo heeft de broek twee zakken met rits en lekker lang koord zodat je ook tijdens het rijden makkelijk je ‘zipper’ kunt vinden. De zakken zelf zijn zo geplaatst dat de inhoud er van tijdens het fietsen netjes op zijn plaats blijft zitten.

De grote M op de achterkant viel me pas op toen vriendinlief met een vergelijkbare broek op de proppen kwam (en ik in het wiel zat). Mooi detail!

De pasvorm is redelijk los, maar zeker geen extreme downhill broek. Strakker dan een ‘xc-baggy’ dat wel. Heerlijk voor dagenlang avontuur in de bergen met op zijn tijd een tussenstop. De stof is zeer snel drogend en word nooit echt nat. Twee drukknoppen, een twee velcostrips op de heupen houden de broek op zijn plaats tijdens het fietsen. De strips blijven na 20 wasbeurten nog steeds goed plakken. Fijn! De broek valt net over de knie wanneer je staat. Ideaal want wanneer de broek een beetje omhoog kruipt tijdens het fietsen blijft hij nog mooi op ‘tanline’ hoogte hangen.


Een stevige achterkant in volledig zwart en beduidend stugger dan de rest van de broek. Dit voorkomt onnodige slijtage en geeft wat meer grip bij gebruik in de regenkleding/" 7139 rel="nofollow" target="_self">regen op het zadel. Zoals gezegd is deze Joel van wasmachine naar wasmachine gegaan om vervolgens vanaf de waslijn weer aangeschoten te worden. Na een deftige zomer gebruik ziet de broek er nog uit als nieuw. Zijn er nergens stiksels los of rare verkleuringen te zien, ook niet aan de achterkant.

Het bijpassende shirt wat we eveneens vaak aan hadden begint wel slijtage te vertonen. De stof wordt voelbaar dunner en de print begint te breken. Tijd voor een opvolger in de kast dus.

De Joel M is nog steeds verkrijgbaar en leverbaar in vijf kleuren van ‘sesame’ tot ‘choco’ Jummie!

We dragen de broek gewoon nog even verder af want hij kan best nog een tijdje mee. Maloja is niet goedkoop want je moet €145,- voor dit exemplaar neertellen maar dan heb je wel een op en top kwaliteitsproduct. Een soort baggy Assos zeg maar…

Share this post