Biken met Tristan Botteram

Biken met Tristan Botteram

Hoe snel is de snelste downhiller van Nederland. En hoe traag zijn wij op de redactie in vergelijking met zo’n toptalent. Op naar het bikepark om samen de lift in te stappen. Ondertussen testen we de enduro machine van Canyon. De Strive.

Wanneer je fietsen in een doos richting de klant verzendt moet het geheel wel simpel en doeltreffend zijn. Dat hebben ze geweten bij Canyon. Waar we soms dagen aan het ‘pielen’ zijn om de setup in orde te krijgen was het met de Strive zo gepiept. 170 millimeter voor, 150 achter. Een vrij gemiddelde geometrie en ook qua rijgevoel lekker degelijk. De Strive is een endurofiets waar bijna iedereen op weg kan.

Het carbon frame is clean en strak afgewerkt. Kabels grotendeels binnendoor, weggewerkte scharnierpunten en veel ruimte rondom de demper. Een 4 punts veersysteem met boven de Rockshox demper nog een extra dempertje. De Shapeshifter. Met een hendel op het stuur is deze demper te bedienen. Druk je de hendel in dan beperk je de veerweg tot 135 millimeter en worden de zitbuis en balhoofdbuis 1,5 graden steiler. Hierdoor creëer je een soort ‘klimstand’ Door de steile zitbuis wordt deining van de fietsen/" 7136 target="_self">fiets flink tegengewerkt. Wat voel je hiervan? Met name dat je nauwelijks nog de behoefte hebt om de demper te blokkeren.

Wel is het wéér een hendel erbij. En daar moet je even aan wennen. Met een andere hendel bedien je de Rockshox Reverb zadelpen. Aan de andere zijde een Sram XO schakelhendel. De hele aandrijving komt uit de stal van Sram.

Mavic is er aan te pas gekomen om de fietsen/" 7136 target="_self">fiets te laten rollen. Een stel Deemax wielen is gekozen met rondom een set Maxxis banden. Lekker degelijk. Altijd goed. Fietsen met de Strive doen we in Zuid-Frankrijk en Duitsland. Zoals gezegd zijn we snel gesetteld. De Shapeshifter gebruiken we berg op en geeft voelbaar meer platform in de demper. Berg af drukken we alle knoppen in om maar zo veel mogelijk comfort te hebben. De bochten insturen voelt al snel vertrouwd. Het is geen heel extreme fietsen/" 7136 target="_self">fiets qua rijgedrag. Eigenlijk is de Strive vooral heel degelijk in deze klasse.

Meer info canyon.com

Share this post