Speciale fiets voor Mads

Speciale fiets voor Mads

Vorige week rond deze tijd was hij nog relatief onbekend: Mads Pedersen van Trek-Segafredo. Dat veranderde toen hij wereldkampioen werd. En zoals dat gaat bij een wereldkampioen: hij krijgt wat speciaals!

Madone SLR

Mads debuteert dit weekend in België op maat gemaakte Wereldkampioenschappen Madone SLR in de Tour d’Eurométropole. De 23-jarige Trek-Segafredo-rijder won afgelopen weekend op verbluffende wijze het UCI Wereldkampioenschap Road in Yorkshire.  “De overwinning van Mads was een ongelooflijke prestatie”, aldus Treks Art Director Brian Lindstrom. “Met zijn aangepaste wereldkampioenschapfiets wilden we de nieuwe kampioen eren en tegelijkertijd het DNA van Madone eren, met behoud van een strak, eenvoudig, stijlvol ontwerp.” Het ontwerp van het Wereldkampioenschap is gemaakt door Lindstrom en Senior Product Graphic Designer Micah Moran en tot leven gebracht door Product Designer Kyle Doney in Trek’s Project One aangepaste verfwinkel in Waterloo, Wisconsin. De Madone SLR van Pedersen heeft een klassieke witte basis en beschikt over gewaagde Wereldkampioenschapstrepen op de bovenbuis en vorkkroon. Het heeft ook Trek-Segafredo-decals en kenmerkende persoonlijke accenten: een Wereldkampioenschap-embleem en de woorden “Alles of niets” en “Underdog” op de onderbuis. De jonge Deense rijder, eindigt zijn seizoen na de Tour d’Eurométropole in Italië met Tre Valli Varesine op dinsdag 8 oktober en Milano-Torino op de 9e. “Ik kan het nog steeds niet geloven,” zei Pedersen. “Het verdienen van strepen in het Wereldkampioenschap is een droom voor elke rijder en ik kijk ernaar uit om ze dit seizoen en daarna te eren.”

Ter info: Project One is het aangepaste fietsprogramma van Trek. Hiermee kunnen rijders elk detail van hun rit aanpassen, van componenten tot kleur, en biedt eindeloze opties voor kleurenschema’s, waaronder de zes premium kleurenschema’s van Project One ICON.

Share this post