Officina Battaglin San Luca

Officina Battaglin San Luca

Officina Battaglin, het merk opgericht en beheerd door de Giro-Vuelta winnaar Giovanni Battaglin uit 1981, heeft een nieuw, modern stalen frame gelanceerd. De San Luca.

Velo Junior Nove

Het combineert de Italiaanse framebouwtraditie met moderniteit. Staal! Met juist dat wat je kunt verwachten van een stalen wegframe dat uit de werkplaats van Officina Battaglin komt: een comfortabele rit. De naam van het frame klinkt misschien vreemd voor veel mensen, maar er zit een goed verhaal achter: “Op een dag bezochten we samen met een vriend een fietstocht in de buurt van San Luca, het kleine dorp waar we woonden. Toen we de race volgden, die plaatsvond op een uitdagende klim, zeiden we tegen elkaar: ‘Nou, we kunnen net zo snel rijden als deze renners!’ Die winter namen we deel aan een team, de Velo Junior Nove, dat mijn eerste ploeg ooit zou zijn. En na 3 jaar zijn we allebei pro geworden ” Dat is hoe Giovanni Battaglin zijn carrière begon.

Columbus

Het San Luca-frame is gebouwd van oversized Columbus Spirit-buizen die zorgen voor een eigentijdse look. TIG gelaste verbindingen. Carbon monocoque vork. Zoals elk frame bij Officina Battaglin, wordt de San Luca op bestelling gemaakt; in standaard maten en op maat. Prijs? Rond de 1230 euro.

Alles op een rijtje:

TIG-gelast stalen frame
Carbon monocoque vork 1”⅛ – 1”⅕.
Columbus SPIRIT  custom specs
Kabels buitenlangs
Zadelpen: 27.2 mm
Zadelpenklem: 31.8mm.
Gewicht 1.670 gram (M)
Banden: tot 28 mm
S-XXL en op maat
Meer info: officinabattaglin.com/san-luca-modern

Share this post