Officina Battaglin Portofino

Officina Battaglin Portofino

Officina Battaglin lanceert een nieuw kleurenschema voor het eerste stalen frame ter wereld met oversized lugs en oversized buizen.

Columbus Spirit

Officina Battaglin, het merk opgericht en beheerd door de winnaar van de Giro-Vuelta in 1981, Giovanni Battaglin, heeft een nieuw tweekleurig kleurenschema gelanceerd voor hun meest innovatieve stalen frame, de Portofino. De Portofino werd geïntroduceerd in 2017 en is volgens de mannen van Officina Battaglin het eerste stalen frame ter wereld met oversized lugs en oversized buizen. De Portofino is gebouwd van Columbus Spirit HSS buizenset. De Spirit set is de topset van Columbus in de niet-rvs serie. Buizen die in laag gewicht en stijfheid echt de top van de huidige staalframes vormen. Onderbuizen zijn tot 44 mm in diameter verkrijgbaar, wat naast een heel moderne look, ook hele stijve frames geeft. Ook conische en geovaliseerde buizen zijn mogelijk, bijvoorbeeld om de torsiestijfheid zo hoog mogelijk te krijgen zonder dat dit echt gevolgen voor het gewicht of het comfort heeft.

Lugs

De Italianen hebben de Portifino een eigen gezicht mee gegeven! ‘We hebben meer dan een jaar gewerkt aan de Portofino en aan de gepatenteerde lugs’, zei Giovanni Battaglin. ‘Het idee was om een eigentijds frame te maken van de lichtgewicht oversized van dit moment. Ik reed zelf altijd met gelugde fietsen toen ik nog koerste. Ze waren allemaal gemaakt van stalen buizen en lugs. Maar toen we met het Portofino-project begonnen, waren er geen standaard lugs die we konden gebruiken voor onze oversized buizen en taps toelopende stuurbuis. Daarom moesten we onze eigen mallen maken. Het frame werd aanvankelijk gelanceerd met een cromovelato (gekleurde lak over chroom) verf die verwijst naar de Italiaanse nationale vlag’.

Mokka

Nu is er een nieuw kleurenschema beschikbaar. Het exclusieve 2-kleurenschema heeft een donkere mokka bruine basiskleur en een donkere barnsteen voor de gegraveerde en geverfde details. Het is een combinatie die goed past bij de verchroomde lugs en verchroomde kettingsteun. Zoals elk frame bij Officina Battaglin, wordt elke Portofino op maat gemaakt in Italië binnen de Battaglin-workshop. De Portofino is zowel als frame en als complete fietsen/" 7136 target="_self">fiets verkrijgbaar. Geen koopje trouwens; een frame met vork zal rond de 3800 euro kosten… maar ja: dan heb je wel een vre-se-lijke speciale Italiaan.

Bezoek http://officinabattaglin.com/portofino voor meer info, hieronder alvast wat meer details.

Share this post