Nieuwe: Trek Émonda ALR-serie

Nieuwe: Trek Émonda ALR-serie

Trek heeft de aluminium versie van de Émonda vernieuwd.  De  Émonda ALR-modellen hebben een vernieuwd hydroformed aluminium frame. De nieuwe modellen zijn beschikbaar met zowel velgremmen als schijfremmen met frames die respectievelijk 1112 g en 1131 g wegen (bij maat 56 cm).

Hydroformed Alpha Aluminium -voor een carbon look

Het 300-serie Alpha Aluminium frame van de nieuwe Émonda werd met hydroforming gemanipuleerd tot buizen met een scherpere vorm. Bij dit proces wordt vloeistof in een cilindrische framebuis gespoten, tot de maximale capaciteit uitgerekt en onder hoge druk tot een complexere vorm gemanipuleerd. Het resultaat is gewichtsbesparing, betere rijkwaliteit en een strak carbon uiterlijk. Zo heeft het nieuwe frame een taps toelopende balhoofdbuis en interne kabelgeleiding.

Invisible Weld Technology

Door onder hoge druk buisvormen te creëren die perfect op elkaar aansluiten is het niet alleen makkelijker om van die buizen een frame te construeren, maar kan ook bespaard worden op de hoeveelheid lasdraad. Minder lasmateriaal zorgt voor een sterker en duurzamer frame. Dit wordt de Invisible Weld-technologie genoemd.

Trek Emonda ALR – pic by ©kramon

Met velgremmen of schijfremmen

De Émonda ALR is leverbaar met velgremmen of schijfremmen. Naar keuze: schijfremmen die in elk weertype presteren en extra bandenruimte hebben, of velgremmen waarmee je nog wat extra gewicht bespaart. Alle nieuwe Émonda ALR -modellen zijn standaard uitgerust met 25 mm banden.

Herenmodellen en damesmodellen

De nieuwe Émonda ALR is er zowel in heren- als damesmodel. Ze hebben hetzelfde  frame, maar bij de damesmodellen zijn contactpunten zoals zadel, stuurbreedte en stuurpenlengte zo gekozen dat ze voor de meeste vrouwen direct zullen passen. Met de H2 pasvorm van de Émonda ALR zitten de meeste fietsers, inclusief veel van onze profwielrenners en -rensters, al direct in de juiste positie voor maximale krachtoverdracht en prestaties.

Adviesprijzen nieuwe Émonda ALR modellen
Émonda ALR 5 Disc €  1,899.00
Émonda ALR 5 Disc Women’s €  1,899.00
Émonda ALR 5 €  1,499.00
Émonda ALR 4 Disc €  1,599.00
Émonda ALR 4 €  1,199.00
Émonda ALR Disc Frameset €     899.00
Émonda ALR Frameset €     899.00

www.trekbikes.com

Share this post