Nieuw: Wilier Zero SLR

Nieuw: Wilier Zero SLR

De Tour komt er aan en dus… komen er ook nieuwe fietsen. Deze Wilier Zero SLR bijvoorbeeld. De mannen van het Franse WorldTour-team Total-Direct Energie zullen de fietsen naar verwachting gaan gebruiken in de bergritten van de Tour.

6,5 kilo

Een Zero SL in team uitvoering -dus met tubes…- weegt volgens opgave slechts 6,5 kilogram. En dat met schijfremmen.
Volgens Wilier is de SLR weer beter dan de eerdere Zero.7 en Zero.6. De samenstelling van het frame bestaat uit carbonvezel van hoge modulus, een product dat Wilier ‘Liquid Crystal Polymer (LCP)’ noemt, een mesh vezel die ook de dempende kwaliteiten van de fietsen/" 7136 target="_self">fiets ten goede zouden komen. De cockpit van de Zero SLR is natuurlijk volledig geïntegreerd. Dat zorgt niet enkel voor een mooie look maar ook voor een erg directe aansturing van de fietsen/" 7136 target="_self">fiets.

Het aerostuur en de stuurpen zijn een eigen creatie van Wilier en die zijn verkrijgbaar in vijf verschillende lengte/breedte-combinaties. Met de interne bekabeling in deze cockpit en in het frame, iets wat we vooral bij aerofietsen terugzien, maar zo ook lekker strak oogt bij deze klimfiets. Verder: de hoogte van het stuur kan aangepast worden door gemakkelijk in en uit te klikken spacers, zonder kabels te moeten demonteren dus. Daarnaast kan de  ‘setback’ van de zadelpen ingesteld worden op 0 en 15mm.

Miche wielen

De wielen heeft Wilier ontworpen in samenwerking met Miche. Drie modellen zijn beschikbaar: twee met 38 mm velgen en de Air 50 met 50 mm velgen, beiden zijn verkrijgbaar in band- of tubeversie. Ze zijn uitgerust met het Mavic Speedrelease-systeem waarbij de steekassen in het wiel kunnen blijven bij (de)monteren. Zo wordt in- en uitdraaien van deze wielen een snel en koud kunstje. Het frame laat banden tot 28 mm breed toe. De Zero SLR is verkrijgbaar in drie kleuren en zes maten, van XS tot XXL. De prijzen variëren naargelang de afmontage van 7.700 euro – met de SRAM Force eTap AXS-groepset – tot 11.200 euro voor de duurste versie met SRAM Red eTap AXS. Slecht nieuws voor de aanhangers van mechanisch schakelen: de Zero SLR is er enkel met elektronische groepsets. Ook Shimano Ultegra Di2 en Dura-Ace Di2 zijn een optie.

Share this post