Nieuw: Rose Backroad, voor cross en gravel

Nieuw: Rose Backroad, voor cross en gravel

Het Duitse Rose introduceert een knappe ‘offroad’ bike. De Backroad. Die is er trouwens zowel in een Gravel als in een Cross uitvoering. En in een Randonneur versie. Want tja, onverhard is onverhard. Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Het scheelt nogal of je een trail in de Alpen rijdt of een landweggetje in de Achterhoek. Maar het zal duidelijk zijn: de Backroad is er voor die achteraf paadjes waar je best wat noppen kunt gebruiken.

Cross

De carbon Backroad Cross combineert volgens Rose  ‘racefietsonderdelen met de robuustheid uit de MTB-sector. Het is dus de ideale offroad-tool en perfect voor races op bochtige, modderige circuits’. Wij noemen dat kort door de bocht een ‘crosser’. Met 33 mm brede banden (Schwalbe X-One Evo Bite aan de voorkant en de Allround achter) knal je zowel op gladde grond, zandvelden of rotsachtige delen. In combinatie met de lichtgewicht DT Swiss P1750 Spline Disc wielset is de Backroad Cross tubeless-ready en kan dus ook zonder binnenbanden worden gebruikt. Dit is een enorm voordeel, omdat je zo met een lagere bandenspanning kunt rijden -en dat levert meer controle en comfort op. Een ander voordeel: verhoogde weerstand tegen lekrijden, want snakebites zijn uitgesloten en de latex dicht kleine gaatjes!

De Rose Backroad Cross is er met SRAM Force, Force 1X, Shimano Ultegra, Ultegra Di2 of nieuwe Shimano 105-groep. Ook nog een Ritchey WCS Evo Curve stuur, WCS stuurpen, Rose RC-170 Flex carbon zadelpen en Ergon SMC40 zadel. Vanaf 2199,-. De ‘crosser’ op de foto met o.a. Ultegra Di2 kost € 3149,-

Gravel

Backroad Gravel: hetzelfde High Modulus Aerospace Carbon Fibre T30/40, H.O.C. Technology frame met High Performance Disc, 1 1/8“ – 1.5“ full carbon voorvork en in de maten 51/ 54/ 57/ 59/ 62 cm. De Gravel heeft 38 mm brede G-ONE Allround Evo-banden van Schwalbe met Classic Skin-look. Er kunnen banden tot 42 mm in. Robuuste Rose R Thirty Disc-wielen, Rose RC-170 Flex carbon zadelpen, Ritchey WCS Evomax stuur en ook hier de keuze uit verschillende groepen sets: Shimano Ultegra en Ultegra Di2, SRAM Force, Force 1X of Shimano 105. Vanaf 2249 euro. Binnenkort een eerste test.


Backroad Gravel

Meer info: rosebikes.nl

Fotografie: Remco Veurink

Share this post