Nieuw: Giant Revolt Gravel

Nieuw: Giant Revolt Gravel

Asfalt? Saai. MTB? Te heftig. Nee, dan een Gravel bike. Van alles wat. En nooit ‘te’. Helemaal in en chill. Bijvoorbeeld deze nieuwe Revolt Advanced van Giant. Een mooie manier om de maandag te beginnen.

Allrounder

Naast een nieuw, speciaal gebouwde frame introduceert de Revolt Advanced ook een aantal belangrijke innovaties van Giant -inclusief nieuwe D-Fuse cockpitcomponenten, D-Fuse-zadelpen en het nieuwe D-Fuse-stuur (zie ook de nieuwe Giant Defy Advanced). De ingenieurs en productontwikkelaars van Giant werkten samen met atleten van het Giant Factory Off-Road Team  om prototypen van de nieuwe fietsen/" 7136 target="_self">fiets te ontwikkelen en te testen. Ryan Steers, een regionale Giant pro racer in de VS die gespecialiseerd is in gravel racing, reed eerder deze zomer op de Dirty Kanza 200, een van ’s werelds beste gravelraces.”Dirty Kanza is berucht omdat hij -zeg maar- je fietsen/" 7136 target="_self">fiets op wilt eten,” zei Steers. “Het hebben van een goede machine die speciaal voor dit soort dingen is gebouwd, heeft me een mooie dag bezorgd. De nieuwe geometrie voelde precies goed op de eindeloze glooiende heuvels van Kansas, en de D-Fuse-componenten zorgden voor veel comfort “. Kijk.

Nieuw frameontwerp en technologieën

De geometrie van de nieuwe Revolt is ontworpen voor comfort en efficiëntie over lange afstanden op wisselend terrein. Het heeft een iets hogere stack in vergelijking met de TCX-cyclocrossfietsen van Giant en een reach wat is geoptimaliseerd voor prestaties op gevarieerd terrein. De vorkgeometrie is ook afgestemd op ‘gravel’met een 50 mm-sprong en een 74 mm-naloop. Verder een iets lagere bracket. Het frame en de vork zijn ook compatibel met 650B-velgen, waardoor banden met nog meer volume kunnen worden toegevoegd voor extra controle in het meest agressieve off-road terrein. Daarnaast bevat het nieuwe frame een aantal functies voor grindavonturen, waaronder een X-Defender-onderbuisbeschermer, drie waterflessen en een slim montagesysteem voor rekken. De Revolt is er in XS tot en met XL. Voorlopig zijn er twee types verkrijgbaar in NL en B. De Revolt Advanced 2 is afgemonteerd met 105 en kost 1199 euro en de hier afgebeelde 3599 euro kostende Revolt Advanced 0: afgemonteerd met oa Ultegra, Praxis Alba 48/32 crankset, tubeless Giant CXR-1 Carbon wielen en Giant CrossCut Gravel 1, 700×40 banden.  www.giant-bicycles.com/nl

Share this post