Nieuw: Cube Nuroad

Nieuw: Cube Nuroad

We kregen een lekker enthousiast persbericht van Cube. Over de nieuwe Nuroad, een gravel racer. We drukken het hier nu eens 1-op 1 af.

Omdraaien?

‘Dat het asfalt stopt en overgaat in een zandweg wil niet zeggen, dat je moet omdraaien. Integendeel; met onze nieuwe Nuroad ga je juist door! Deze snelle alleskunner verenigt het beste uit onze racefiets- en cyclocrossmodellen. Met een superlicht aluminium frame, een carbon vork, lekker volumineuze Schwalbe bandjes, Shimano’s sublieme 105 groep en een cockpit uit eigen huis die specifiek is ontworpen om tijdens lange ritten maximaal comfort te bieden, heeft de Nuroad Race alles aan boord om door te gaan waar anderen stoppen en omdraaien. Of je verhard en onverhard tijdens je trainingsritjes graag afwisselt of dat je lange tochten maakt door afgelegen gebieden, op de Nuroad kun je altijd bouwen’.

Fris

‘Vaak is de eenvoudigste oplossing de beste, zo bewijst de extreem veelzijdige Nuroad. Voor het ontwikkelen het frame hebben onze technici gebruik gemaakt van eerder opgedane ervaring bij het ontwikkelen van racefietsen en crossers. Zo is de geometrie van de Nuroad gebaseerd op die van onze lichtgewicht aluminium racer Attain, die befaamd is vanwege z’n comfort, stabiliteit en levendigheid. De maten zijn echter hetzelfde als die van onze veldrijder Cross Race. Daarnaast hebben we er voor gezorgd, dat het frame voldoende ruimte biedt voor het gebruik van dikkere banden, tot 40 mm. Of voor spatborden, mocht je die willen monteren. Binnendoor lopende kabels garanderen een soepel schakelende aandrijflijn, ook al vliegt de modder om je oren. Een carbon voorvork helpt de banden met het opvangen van schokken, zodat je zelfs tijdens een lange rit verrassend fris blijft’. € 1399,- kost de Nuroad. www.cube.eu

Share this post