Merida Reacto LTD 2020 – Special Edition

Merida Reacto LTD 2020 – Special Edition

Merida maakt ieder jaar een nieuwe Special Edition van hun Reacto racefiets. Voor 2020 is dit ‘m. Er zijn verschillende Reacto modellen, Het Bahrain Merida team rijdt met de meest luxe uitvoering. Een comfortabele aerobike, aldus Merida. Wij testen afgelopen jaren al een paar modellen uit de Reacto serie, die artikelen kun je hier terugvinden.

Voor deze 2020 gelimiteerde uitgave van de Reacto is het CF2 frame samen met de wielen en andere componenten opgesmukt met een ‘light and dark’ thema. Geïnspireerd op architectuur en modern interieur design. Wat het met fietsen te maken heeft is me een raadsel, maar het levert wel een bijzondere look op. De drie rechthoekjes op de balhoofdbuis symboliseren een Chinees symbool voor Power…..dat je ’t weet.

Deze Reacto LTD wordt afgemonteerd met een Ultegra Di2 groepset, compleet met Merida’s eigen Disc Cooler techniek om de schijven koel te houden op lange afdalingen. Eigen zadelpen, stuurpen en stuur, zijn allen van carbon. In de zadelpen zit een lampje verwerkt, nuttig in tunnels of als het sneller donker wordt dan je dacht. Het zadel heeft achterop een handig toolboxje met een mini-tool.

De steekassen hebben een geïntegreerde inbussleutel om ze los te kunnen draaien. Met die steekassen zet een een set Reynolds AR 58 DB wielen vast, die een wit streepje hebben gekregen om de looks de ultieme finishing touch te geven…..mits ze precies in de juiste stand staan. Maxxis High Road banden zorgen voor het contact met de weg. Compleet, maar zonder pedalen, weegt de fietsen/" 7136 target="_self">fiets 8,2 kilo in een maatje M. De prijs vragen we nog even na.

De fietsen/" 7136 target="_self">fiets is te koop vanaf december 2019. Merida heeft er een speciale microsite voor gemaakt, die vind je op: merida-bikes.com/en/p/merida-product-news/the-new-reacto-ltd-312.html.

Share this post