Merida 2020: Alle race nieuwtjes

Merida 2020: Alle race nieuwtjes

Jaarlijks stalt Merida zijn hele collectie fietsen uit in het zuid Duitse Ruhpolding. Vlak aan de Oostenrijkse grens en omringt door steile bergen en flink wat groen krijgen we de kans om al het nieuws te proberen. Op race gebied zijn de scoops beperkt. Een enkele fietsen/" 7136 target="_self">fiets is nieuw maar de meeste moeten het doen met een fris kleurtje en geupdate afmontage.

Reacto

De Scultura en Reacto behouden hun huidige vorm. Geen nieuw frame, geen verdere integratie. Wel een paar puike nieuwe kleuren en fraaie afmontages. We trokken op pad met de 9000-E versie van Merida’s aerofiets. Zwarter dan de nacht en voorzien van een nieuwe Red Etap AXS groepset.

Zoals gezegd bleef het frame ongewijzigd. Een set peperdure DT-Swiss ARC 1400 wielen met een 48 millimeter hoogte geven de fietsen/" 7136 target="_self">fiets extra smoel, net als de Vision cockpit.

De prijs van een 9000-E is €9499. Nog net iets meer dan de €9299 kostende ‘10K’ versie welke een Dura-ace afmontage heeft gekregen. Een Reacto Disc 4000 koop je al voor een stuk vriendelijkere €2399,- Deze is afgemonteerd met volledig Shimano 105 disc. Disc inderdaad. Vanaf dit seizoen voert Merida op 3 Scultura modellen na enkel nog disc racers in het gamma.

Mission Road

Bij gebrek aan een full-on comfortracer heeft Merida een stel racewielen in hun Mission CX crossframe gezet. Ook zijn er extra spacers geplaatst tussen frame en stuurpen. Et voila, zie hier uw comfortfiets. Een flinke testrit legden we er mee af. Eerlijk is eerlijk, best een comfortabel en bovenal degelijk karretje. Sterke 28 millimeter Conti 4 season banden, veel ruimte om in de winter nog bredere banden te monteren en ook spatborden passen gemakkelijk. Helaas zijn er nog geen plannen om de Mission Road ook in Nederland aan te bieden.

Share this post