LOOK haalt wat gewicht van de 795 Blade RS

LOOK haalt wat gewicht van de 795 Blade RS

Het Franse LOOK heeft de nieuwe 795 Blade RS gepresenteerd. Ten opzichte van zijn voorganger is de aeroracer zo’n 300 gram lichter, “maar behoudt hij zijn stijfheid en aërodynamische prestaties.”

Waar hebben ze die 300 gram vandaag getoverd? Of beter gezegd: waar hebben ze het weggehaald? Volgens LOOK komt het door een nieuw fabricageproces en dito koolstofsamenstelling. Waar er voor de 2020-versie nog 32 procent aan koolstofvezels werd gebruikt, is dat in 2021 toegenomen met 31 procent tot een totaal van 63 procent. “Dit vermindert het aantal lagen dat nodig is om stijfheid in de lay-up te creëren”, schrijft LOOK. “Waardoor de buisdikte en het gewicht worden geminimaliseerd.”

Topcollectie

De 795 Blade RS Disc is de absolute topfiets in de collectie van LOOK. De topversie van de 795 Blade RS is uitgerust met SRAM Red eTap AXS Disc en Corima WS Black DX-wielen met een velghoogte van 47 millimeter. Alle fietsen zijn uitgerust met schrijfremmen, maar het is wel mogelijk om een los frame te kopen, geschikt voor velgremmen. Het is mogelijk om er banden van 30 millimeter in te stoppen.

De 795 Blade RS Disc is er vanaf 5.999 euro en is verkrijgbaar in vier groepset-varianten. Hetzelfde geldt voor de 795 Blade RS, dat te koop is vanaf 3.399 euro. Meer informatie over de fietsen/" 7136 target="_self">fiets vind je hier.


Share this post