De Tourfiets van.. Peter Sagan

De Tourfiets van.. Peter Sagan

Peter Sagan is tijdens de Tour de France 2018 te bewonderen op een prachtige Specialized. De drievoudig wereldkampioen lanceerde dit jaar voor de Ronde van Vlaanderen al de eerste fietsen van de ‘Sagan Collection’, maar komt nu met de tweede lichting op de proppen.

Sagan Collection

Sagan werd voor de voorjaarsklassiekers op een goudkleurige Specialized S-Works Venge gezet. Tijdens de eerste etappes van de Tour zal hij op dezelfde fietsen/" 7136 target="_self">fiets rijden, alleen is de kleur nu niet goud maar Azuurblauw. De eerste zeven ritten-in-lijn zal Sagan op deze fietsen/" 7136 target="_self">fiets rijden, waarna hij voor de kasseienetappe zijn Venge inruilt voor een velgrem-versie van de S-Works Roubaix. De Roubaix-fietsen/" 7136 target="_self">fiets is alleen beschikbaar voor Sagan en niet te koop voor consumenten.

Lees ook

De Specialized Venge van Peter Sagan

Speciaal voor de tijdritten gebruikt hij de S-Works Shiv TT. Voor de bergetappes stapt Sagan over op de S-Works Tarmac SL6. Naast fietsen bestaat de Sagan-collectie ook uit schoenen, helmen en een Riprock 24 kindermountainbike.

Cote d’Azur

Het ontwerp van de fietsen/" 7136 target="_self">fiets is gebaseerd op de Côte d’Azur, de kust aan de Middellandse Zee waar Sagan zijn vrije tijd doorbrengt. “Voor ons is het een soort boek”, zegt Erik Nohlin, ontwerper van de racefietsen. “Eerst brachten we de goudkleurige fietsen/" 7136 target="_self">fiets uit voor de voorjaarsklassiekers, nu is het tijd om de bladzijde om te slaan en naar hoofdstuk twee te gaan. We hebben veel gesproken met Sagan en hij heeft zijn wensen met ons gedeeld. Uiteindelijk hebben we bedacht om de fietsen Azuurblauw te maken, dat doet hem namelijk denken aan thuis, zijn familie en vrienden.”

Wil jij een echte Sagan-fietsen/" 7136 target="_self">fiets kopen? Dan moet je even naar de website van Specialized gaan, al betreft het wel een gelimiteerde oplage. Er is wel goed nieuws: Specialized is van plan om met meer Sagan-collecties te komen.

Tarmac, Tour de France editie

Share this post