De Rosa SK Pininfarina 2020, aero Super King

De Rosa SK Pininfarina 2020, aero Super King

In samenwerking met het Italiaanse designbureau Pininfarina heeft De Rosa hun Super King aerobike voor 2020 een flinke make-over gegeven. Hij is nu te pre-orderen en in december leverbaar.

Wat er is aangepast? Uiteraard de standaard verbeteringen die iedere fietsfabrikant oplepelt als ze een nieuwe fietsen/" 7136 target="_self">fiets uitbrengen. Dus lichter en meer aerodynamisch dan het vorige model. Het verschil in uiterlijk met het oude model is van een afstandje niet zo heel groot. Wat nieuwe buisvormen en alle kabels gaan compleet binnendoor via stuur, stuurpen naar het frame. De Rosa heeft daarvoor gekozen voor het FSA ACR systeem.

Je kunt kiezen uit 11 kleuren. Veelal nieuw ontworpen kleuren. Een velgremversie is niet meer te koop, de fietsen/" 7136 target="_self">fiets is alleen te koop met schijfremmen en 12mm steekassen.

Het nieuwe frame heeft een platte bovenbuis, met een fraai weggewerkte zadelpenklem. Die klemt de zadelpen, die een andere vorm heeft gekregen om minder luchtweerstand op te leveren. De zitbuis is uiteraard ook van vorm veranderd. Die zadelpen wordt meegespoten in dezelfde kleur als het frame, net als de cockpit trouwens.

De cranks draaien rond in een BB 386EVO pressfit bracket. Het nieuwe frame weegt 950 gram in een maat M. De nieuw ontworpen voorvork doet daar nog 370 gram bovenop. De SK Pininfarina is leverbaar in 8 maten, van 46 tot 60cm. Prijzen beginnen bij 3900 euro voor een frameset. Complete fietsen beginnen het het lieve sommetje van 7700 euro.

Meer info: derosa.it

Share this post